Barcelona lui Messi, lovită în moalele capului! Cum a fost posibil

8 mai 2019 13:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Barcelona lui Messi a fost demolată la Liverpool (0-4) într-una din cele mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria fotbalului

Pentru al doilea an la rând, catalanii părăsesc Liga Campionilor după ce câştigaseră manşa tur la o diferenţă de trei goluri. „Cormoranii” de la Liverpool au dat de pământ cu vedetele Barcelonei, în frunte cu Leo Messi.

Întrebat cum de a reuşit echipa sa o asemenea minune, antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a răspuns cu un singur cuvânt: ,,Fotbal!” Bătuţi cu 3-0 în turul de la Barcelona, jucătorii lui Liverpool au trecut peste numeroasele probleme legate de accidentări (Salah, Firmino şi Robertson, ultimul chiar în timpul meciului) şi au reuşit imposibilul. „Le-am spus că pare imposibil să recuperăm, dar dacă e vorba de ei, avem o şansă. Nu ştiu cum au făcut-o. Am văzut multe meciuri în viaţa mea, dar ca acesta n-am văzut niciodată”, a detaliat Jurgen Klopp. În absenţa titularilor de drept, rezervele Origi şi Wijnaldum, fiecare cu câte o „dublă”, au fost eroii lui Liverpool, echipă care ajunge în finala Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv.

De partea cealaltă, la Barcelona s-a aşternut doliul, presa catalană vorbind despre cea mai mare umilinţă din istoria clubului blaugrana. „Când pierzi cu 4-0 nu trebuie să cauţi scuze. Vom suporta consecinţele şi vom avea nişte zile groaznice. În situaţia asta antrenorul îşi asumă responsabilitatea”, a declarat tehnicianul Ernesto Valverde, gândindu-se probabil şi la o demisie de onoare. „Cel mai dureros e că se întâmplă iar, am păţit-o şi anul trecut”, a mai spus Valverde, amintindu-şi de eliminarea asemănătoare suferită în faţa celor de la AS Roma (0-3 în retur, după 4-1 în tur) în sferturile ediţiei precedente. Tăcuţi în teren, jucătorii Barcelonei au rămas fără cuvinte şi la nivel declarativ, singurul care a avut tupeul să explice ceva fiind mijlocaşul Busquets. „Ne cerem scuze fanilor, e greu de înţeles aşa ceva. Într-o astfel de atmosferă e greu să rezişti dacă nu dai gol. E dificil să vorbesc, nu vreau să dau vina pe nimeni”, a spus acesta cu lacrimi în ochi.

Mai multe