Barcelona, stăpâna lumii

18 decembrie 2011 17:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cu două goluri marcate şi alte execuţii spectaculoase, Leo Messi a dat un nou recital, punându-l în umbră pe brazilianul Neymar.

Lumea e prea mică pentru Barcelona, cel puţin în 2011. În Spania e campioană. Liga Campionilor a luat-o fără mari emoţii.

A bătut-o şi pe FC Porto în Supercupa Europei. E adevărat, a pierdut Cupa Spaniei în favoarea Realului, dar şi-a luat revanşa în faţa marii rivale cu vârf şi îndesat. Cine îi mai putea opri pe Messi şi ai săi? „Neymar!" au spus cei care contestau încă supremaţia Barcelonei. „4-0 e de-ajuns?" a fost răspunsul catalanilor în finala Mondialului Cluburilor.

„Extratereştrii" Barcei au dovedit încă o dată că au planeta fotbalului la picioare, trimiţând un nou mesaj adevăraţilor extratereştri: dacă într-adevăr există, atunci să vină să-i bată.

Messi a fost ales MVP-ulfinalei şi a primit ca premiu o maşină Toyota Prius

Contra lui Santos, campioana Americii de Sud, argentinianul Leo Messi a fost autorul a două capodopere, deschizând scorul cu un lob spectaculos şi închizând tabela la 4-0 în urma unei execuţii care a revoluţionat noţiunea driblingului.

În finalul primei reprize, Messi a găsit şi un „călcâi" magnific la faza golului marcat de Fabregas, dându-le urmaşilor lui Péle o adevărată lecţie de fotbal. Neymar? Inexistent, cu o singură mare ocazie de gol, irosită în faţa lui Valdes. La final, a ţinut neapărat să plece acasă cu tricoul lui Messi, semn că mai are multe de învăţat.

Mai multe