Barcelona, umilită după 15 ani! Cum a fost posibil

14 mai 2018 13:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Catalanii au primit cinci goluri de la Levante (4-5), contraperformanţă consemnată ultima dată în 2003.

Deja campioană în Spania, FC Barcelona a trăit o umilinţă severă pe terenul unei echipe din subsolul clasamentului, Levante conducând la un moment dat cu un incredibil 5-1.

Singura miză a meciului Levante – Barcelona (5-4) era păstrarea invincibilităţii catalanilor în actuala ediţie de campionat. Fără Leo Messi, intrat în vacanţă în vederea Mondialului din iunie, echipa blaugrana a încasat însă cinci goluri în primele 56 de minute, punându-i la lucru pe statisticieni.

Astfel, ultima dată când Barcelona a luat o “mână” de goluri într-un meci oficial a fost în 2003, la Malaga, adică în urmă cu un deceniu şi jumătate. În cele din urmă, vedetele Barcelonei au dres busuiocul, cu trei reuşite consecutive, însă n-au reuşit să evite prima înfrângere în La Liga după o serie de 43 de rezultate pozitive.

Trupa lui Valverde a fost spulberată de Levante în special din cauza uriaşelor găuri defensive provocate de fundaşul columbian Yerri Mina, titularizat în contextul în care Umtiti era accidentat, iar Gerard Pique a fost menajat iniţial, pe banca de rezerve. La 0-2, antrenorul Valverde a apelat la Pique, dar internaţionalul spaniol n-a reuşit să evite dezastrul.

Mai multe