Beckenbauer: "Cred că Platini va fi următorul preşedinte al FIFA"

10 octombrie 2011 12:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

"Cred că Platini va fi următorul preşedinte al FIFA. Până la urmă Sepp Blatter nu va mai candida, din cauza vârstei", a spus Beckenbauer, precizând că Platini "se luptă şi îşi face ascultate ideile".

La sfârşitul lunii august, Michel Platini a refuzat să se pronunţe în privinţa unei eventuale candidaturi a sa pentru postul de preşedinte al FIFA, în 2015. Joseph Blatter, în vârstă de 75 de ani, a fost reales la conducerea FIFA, la 1 iunie, pentru al patrulea şi ultimul mandat al său de patru ani.

Beckenbauer s-a declarat, de asemenea, foarte preocupat de proiectul de fair-play financiar adoptat de UEFA la 27 mai, care prevede că un club nu poate cheltui mai mulţi bani decât generează pentru a participa în competiţiile europene. Proiectul va intra în vigoare progresiv şi primele sancţiuni s-ar putea aplica începând din sezonul 2014/2015.

"Este timpul să se facă o curăţenie serioasă. Sper că Michel Platini va acţiona aşa cum trebuie. Progresul nu vine fără riscuri. Numeroase cluburi din Italia, Spania şi Franţa sunt terminate şi depind de donaţii", a precizat Franz Beckenbauer.

Beckenbauer şi-a reînnoit susţinerea faţă de Blatter, "dezolat" de criticile la adresa acestuia venite din partea compatrioţilor săi Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor, şi Uli Hoeness, preşedintele clubului Bayern Munchen.

"Ei au spus lucruri nepotrivite. Şi nu trebuie să uităm elementul uman. Se poate discuta cu Sepp Blatter", a precizat Beckenbauer, care a renunţat la calitatea de membru al Comitetului Executiv al UEFA, pe care o avea din 2007.

Mai multe