Belgienii aleargă după tinerii tricolori români

21 iunie 2019 17:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Prestațiile din meciul cu Croația, câștigat cu scorul de 4-1 în prima etapă a grupelor Campionatului European de tineret, i-a adus pe jucătorii noștri în atenția cluburilor europene. Doi dintre ei sunt doriți de fosta echipă a lui Răzvan Marin, Standard Liege.

Conform presei belgiene, Alexandru Cicâldău și George Pușcaș au devenit ținte prioritare ale formației belgiene Standard Liege, care după ce a văzut ce afacere bună a făcut cu Răzvan Marin, și-a dat seama că românii pot reprezenta o marfă de calitate. Astfel, conform cotidianului ”La Derniere Heure”, unul destul de influent în Belgia, Standard a luat deja legătura cu impresarii celor doi tineri internaționali români, pentru a afla care sunt pretențiile lor. Cei doi jucători au fost printre cei mai buni de pe teren în victoria cu 4-1 obținută de echipa noastră națională în primul meci de la aceste Campionate Europene, în fața Croației. Pușcaș, atacantul de 23 de ani de la Palermo, a deschis scorul din penalty și a fost aproape de dublă câteva minute mai târziu, dar mingea trimisă cu capul a fost respinsă de pe linia porții de un croat, din acea respingere majorând diferența Ianis Hagi. El a marcat în sezonul trecut nouă goluri pentru divizionara secundă italiană, dar are deja patru ani de experiență în fotbalul peninsular. Ajuns acum la o cotă de piață de 3 milioane de euro – cu 500.000 de euro mai mult decât avea înaintea Europeanului – Pușcaș simte și el că e momentul pentru o nouă provocare, iar un transfer la echipa care anul acesta a terminat pe locul 3 în clasament și care va evolua sezonul viitor în Liga Europa ar însemna un mare pas înainte spre împlinirea visului de-o viață, acela de a ajunge să joace în prima ligă engleză de fotbal.

În ceea ce-l privește, Alexandru Cicâldău a impresionat pe toată lumea în meciul de marți, chiar dacă nu a reușit să înscrie. În vârstă de aproape 22 de ani, el ar acoperi, în viziunea belgienilor, perfect postul lăsat liber de Răzvan Marin, jucătorul vândut în urmă cu o lună pentru 12,5 milioane de euro la Ajax Amsterdam. Mijlocașul este unul dintre cei mai bine cotați jucători din campionatul intern. Cota lui a crescut, de la startul Europenelor, cu 500.000 de euro, ajungând acum la 4 milioane de euro.

Ianis Hagi e cel mai curtat

Cel mai curtat jucător din lotul României prezent la Europenele Under 21 este Ianis Hagi. Fiul ”Regelui” are acum o cotă de 6 milioane de euro, în creștere cu 2,5 milioane față de acum o lună, și acest lucru se reflectă și în ofertele care vin pe adresa lui. O prestație bună în meciul disputat aseară, după închiderea ediției, contra Angliei, l-ar fi propulsat și mai mult pe lista dorințelor echipelor de club de pe ”Bătrânul Continent” și, desigur, i-ar fi mărit și mai mult cota. Conform celor de la Viitorul, el are oferte din Anglia, Spania și Belgia.

Mai multe