Belo a avut mână bună pentru Steaua

26 august 2011 17:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Formaţia patronată de Gigi Becali va întâlni pe Schalke, Maccabi Haifa şi AEK Larnaca în grupa J a Ligii Europa, având şanse reale de calificare. Tragerea la sorţi a fost efectuată de Miodrag Belodedici.

Mulţumit de ce i-au hărăzit sorţii, Becali a anunţat că obiectivul e calificarea în finala ce va fi găzduită de "Arena Naţională" din Bucureşti, la 9 mai 2012. "Şi dacă vrei, n-ai cum să nu mergi mai departe din grupă", a spus Becali.

Favorita e Schalke, echipa celebrului Raul, dar şi a lui Marica. El mai are la activ 3 confruntări cu echipele româneşti în Europa. În sezonul 2005-2006, se afla în lotul Şahtiorului la partida cu Rapid, scor 0-1, din grupele Cupei UEFA, dar n-a jucat, iar în sezonul 2009-2010 a evoluat în Liga Campionilor, cu Stuttgart, împotriva celor de la Timişoara (0-0 şi 2-0) şi Unirea (1-1 şi 3-1), când a şi marcat un gol.

Roş-albaştrii o vor mai întâlni şi pe Maccabi Haifa (Israel), campioana en-titre, formaţie pentru care Ronny Levy e o legendă vie. Tehnicianul Stelei a fost atât jucător (1992-1997), cât şi antrenor (2000, 2003-2008) la Maccabi, în ultima postură reuşind să câştige 3 titluri şi 3 Cupe.

"Maccabi e o parte din mine, un club de mare tradiţie", a mărturisit Levy. "Cenuşăreasa" grupei e AEK Larnaca (Cipru), clubul unde Jordi Cruyff e manager general, iar un alt olandez, Caanen, e antrenor principal. La AEK a evoluat în 2006-2007 şi actualul director sportiv al Stelei, Narcis Răducan.

După ce a vizitat de mai multe ori Muntele Athos, patronul Stelei vrea să profite că Steaua a picat cu Maccabi pentru a întreprinde un pelerinaj în Israel.

"Tată, mă duc şi eu acolo cu o săptămână înainte. După ce mă rog la Sfântul Mormânt, să vedeţi voi că o să nimicim toţi adversarii. Rugăciunile mele mă vor duce în finală", a declarat Becali.

"E o grupă accesibilă, avem şanse mari la calificarea în primăvară. În afară de Schalke, pe celelalte două echipe le putem bate în ambele manşe."Ciprian Tătăruşanu,căpitan Steaua

Mai multe