Ben Arfa a cerut să plece acasă

21 iunie 2012 15:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ribery şi compania au obţinut doar un egal cu Anglia, 1-1, au câştigat cu Ucraina, dar au capotat în ultimul meci, în faţa Suediei, care i-a învins cu 2-0, deşi nordicii erau eliminaţi de la Euro. Pierzând locul 1 în grupă, trebuie să joace în sferturi cu Spania, iar Ribery, Diarra, Nasri şi Ben Arfa s-au certat ca la uşa cortului.

Laurent Blanc a pierdut din mână situaţia şi un scandal monstru s-a declanşat la vestiare, imediat după meciul cu Suedia. Cel care a dat tonul a fost ca de obicei, Ribery, care şi-a asumat rolul de vedetă a echipei.

Acesta a început să-şi acuze fiecare coleg în parte că nu şi-a făcut treaba pe teren, fapt care a stârnit o reacţie nervoasă din partea lui Alou Diarra. Conform cotidianului francez L'Equipe, acesta a început să înjure, iar Samir Nasri a sărit la bătaie spunându-i că poate să reproşeze orice, dar să vorbească frumos.

În acest cor din care nimeni nu mai înţelegea nimic, selecţionerul Blanc a ieşit şi el la atac şi l-a avut ca ţintă pe rezerva Hatem Ben Arfa. Considerându-se nedreptăţit de antrenor, mijlocaşul lui Newcastle i-a cerut lui Blanc să-l lase să plece acasă pentru că nu are ce să arate pe teren 10 minute.

Spiritele s-au calmat cu greu, iar toată presa franceză şi antrenorul Laurent Blanc speră ca tot răul să fie spre bine, iar nervii de la vestiare să se transforme într-o reacţie pozitivă în faţa Spaniei.

«Benzema, tu când marchezi?»

Unul dintre motivele scandalului din vestiarul Franţei a fost reprezentat de Karim Benzema. Practic, toată lumea a fost de acord că atacantul nu joacă la fel ca la echipa de club, iar presa i-a susţinut pe cei care i-au reproşat asta.

„Torres, Cristiano Ronaldo, Van Persie, Gomez, Rooney, Ibrahimovic, Balotelli, adică toţi atacanţii mari de la acest euro, au marcat deja. Benzema, tu când o faci?", a scris ieri cotidianul L'Equipe. Altfel, cu Spania, Franţa nu se va putea baza pe fundaşul Mexes, suspendat, în locul lui urmând să intre Koscielny.

Mai multe