Berlusconi împlineşte 30 de ani la Milan. Cel mai bun 11 din era lui

10 februarie 2016 12:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Silvio Berlusconi e unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri italieni, cariera din politică şi implicaţia sa în fotbal ţinându-l constant pe prima pagină a ziarelor. Azi, 10 februarie, acesta împlineşte însă 30 de ani de când e patronul lui AC Milan, iar rossonerii nu uită performanţele obţinute sub comanda lui.

Berlusconi merită multe critici, dar şi o statuie pentru cele 28 de trofee aşezate în vitrina lui AC Milan din 1986 până azi. Acestea n-au venit însă oricum, ci după cheltuirea a 715 milioane de euro pentru aducerea unor superstaruri mondiale, care au ridicat deasupra capului 8 titluri în Serie A, o Cupă a Italiei, 6 Supercupe ale Italiei, 5 Ligi ale Campionilor, 5 Supercupe ale Europei, două Cupe Intercontinentale şi un Campionat Mondial al Cluburilor.

Iată însă cea mai bună echipă din era sa, cu rezerve şi antrenor:

Dida – Costacurta, Nesta, Maldini – Pirlo, Kaka, Seedorf, Ronaldinho - Van Basten, Ronaldo

Rezerve: Abbiati, Cafu, Desailly, Rijkaard, Gullit, Shevchenko, Ibrahimovic, Inzaghi

Antrenor: Carlo Ancelotti

16 antrenori a schimbat Berlusconi la AC Milan. Cele mai multe mandate le-a avut Fabio Capello, 3

2 români au jucat la Milan în "era Berlusconi": Răducioiu, 1993-1994, și Contra, 2001-2002

Rui Costa a fost cel mai scump jucător transferat de Berlusconi la Milan, acesta plătindu-i Fiorentinei pentru portughez nu mai puţin de 42 de milioane de euro.

Kaka a fost cel mai scump jucător vândut de Berlusconi de la Milan, în schimbul brazilianului luând de la Real Madrid 65 de milioane de euro.

Mai multe