Beşiktaş a eliberat postul pentru Mircea Lucescu

9 iunie 2015 21:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu a încheiat lamentabil sezonul cu Şahtior şi deşi a spus că va continua în Ucraina, românul n-a semnat nimic şi joacă la mai multe capete. Varianta Turcia nu a fost exclusă niciun moment, iar ieri s-a produs o mutare care îl ajută pe tehnician.

După un sezon în care a încheiat pe locul trei, ratând şi Liga Campionilor, Beşiktaş l-a demis pe antrenor croat, Slaven Bilic. Acesta a semnat cu West Ham United, iar postul său a rămas vacant. Situaţia e favorabilă, iar turcii anunţă din nou că Lucescu e favorit să revină pe banca „Vulturilor negri”.

După plecarea lui Lucescu, Beşiktaş n-a mai câştigat decât un singur titlu în 12 ani, în 2009, iar başcanii cred că soluţia e din nou antrenorul român. Mircea Lucescu s-ar afla la a treia aventură în Turcia, românul stând două sezoane pe banca lui Galatasaray, 2000-2002, şi două pe banca alui Beşiktaş, 2002-2004. La fiecare a câştigat câte un titlu, în 2002 şi 2003, iar la „Galata” a bifat şi Supercupa Europei, în 2000. Beşiktaş va participa în următoarea ediţie a Ligii Europa, iar o decizie cu privire la noul tehnician va fi luată zilele următoare.

Mai multe