"Bijuteria" Dybala l-a pus în umbră pe Messi

12 aprilie 2017 21:43   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Primul meci din sferturile de finală ale Ligii Campionilor s-a încheiat cu un surprinzător 3-0 reuşit de Juventus Torino, pe teren propriu, contra echipei catalane FC Barcelona. Marţi seară, eroul “Bătrânei Doamne” a fost Paulo Dybala, un atacant argentinian de 23 de ani care a marcat primele două goluri ale lui Juve. Ambele reuşite au fost extrem de spectaculoase, sud-americanul învingându-l pe portarul Barcelonei cu şuturi bine plasate care i-au confirmat porecla “La Joya” (bijuterie, în limba spaniolă).

Supranumit “Noul Messi”, Dybala a făcut cel mai bun meci al carierei chiar împotriva formaţiei la care evoluează adevăratul Leo Messi. “Messi e Messi, joacă la Barcelona. Eu sunt Paulo”, a răspuns Dybala după ce l-a pus în umbră pe starul Barcelonei. “Barcelona lasă multe găuri pentru că atacă mult. iar contra noastră le-a fost letal. Mai sunt 90 de minute. Ştim că acolo va fi cu totul alt meci”, a completat Dybala. Returul dintre FC Barcelona şi Juventus se va juca săptămâna viitoare, pe “Camp Nou”. Pentru Messi şi ceilalţi jucători antrenaţi de Luis Enrique urmează aşadar o nouă provocare teribilă, de genul celei din optimea de finală cu PSG (6-1, după 0-4 în tur). De altfel, tehnicianul Barçei a retrăit marţi, la Torino, meciul de coşmar de la Paris din luna februarie. “Parcă ar fi fost repriza a treia din partida cu PSG”, a recunoscut Luis Enrique.

Gattuso l-a făcut fotbalist pe Paulo

Născut la Cordoba, în Argentina, Paulo Dybala a venit în Europa pe când avea doar 18 ani, la echipa italiană Palermo. În Sicilia, Dybala a avut parte de o susţinere specială din partea antrenorului Gennaro Gattuso. În stagiunea 2013-2014, fostul internaţional al Squadrei Azzurra a “pariat” pe puştiul Dybala, titularizându-l în ciuda lipsei de experienţă a acestuia. Gattuso a lucrat mult cu Dybala la capitolul fizic. “M-ar fi lovit oricând doar pentru a mă învăţa cum să mă apăr de adversar”, şi-a amintit Paulo.

Mai multe