"Bizon" de trei puncte. Povestea lui Harlem Eddy Gnohere, atacantul lui Dinamo

4 august 2015 21:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Harlem Eddy Gnohere e “vârful” de 27 de ani ce a salvat-o pe Dinamo. Poreclit “Bizonul” din cauza dimensiunilor sale – avea 105 kilograme la 1,85 metri – el a marcat golul victoriei bucureştenilor în meciul cu ACS Timişoaar (scor 2-1). Click! vă prezintă detalii din cariera francezului, cu origini ivoriene.

  • Dat afară de Petrolul. La începutul lui iunie ploieştenii anunţau că atacantul va semna un contract pe doi ani, dar nu a mai jucat în niciun meci oficial, antrenorul Selymeş nedorindu-l de la bun început. “A venit cu 105 kilograme şi a plecat cu 98. Dinamoviştii zic că are 84? Poate dacă şi-a tăiat o mână”, a spus tehnicianul.
  • Pus la slăbit. Roş-albii au anunţat o greutate ideală a africanului, 84 de kilograme, la o înălţime de 1.85 metri. În realitate, el “bătea” în jur de o sută. A fost ameninţat că va pleca dacă nu slăbeşte şi s-a pus serios pe treabă. Acum începe să se apropie de dimensiunile normale. 
  • Jignit la TV. Harlem şi-a atras porecla “Bizonul” din 2010, de pe vremea când juca la Virton, în Belgia, antrenorul prezentându-l tuturor, inclusiv fanilor şi presei, cu această titulatură. Lui i-a plăcut supranumele fiindcă denotă forţă, dar în 2013 s-a petrecut un episod mai puţin plăcut. Într-o emisiune sportivă, un specialist a anunţat: “Uitaţi-vă la Bizon. E gras ca un porc, are 15 kilograme în plus”. Fotbalistul l-a dat în judecată pentru jigniri. 
  • Fan Drogba. Preferatul său e Didier Drogba, dar îi place şi de Benzema. În rest, în timpul liber, preferă să viziteze Bucureştiul, iar visul său e să ajungă în Transilvania, fiind fascinat de legenda lui Dracula.
Mai multe