”Blestemul” Craiovei Maxima: își pierde cei mai buni jucători

22 octombrie 2018 16:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal Universitatea Craiova este una dintre cele mai iubite din țară. A avut jucători de legendă și rezultate pe măsură. Ilie Balaci este considerat cel mai mare jucător de la Craiova Maxima. Din păcate, ne-au părăsit, rând pe rând, mari jucători din Bănie.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova fost prima care s-a calificat într-o semifinală de cupă europeană la fotbal (1982 -1983)  şi prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni.

La 35 de ani de la marea performanţă a Craiovei Maxima, echipa fermecată a oltenilor a mai pierdut o legendă.

La 62 de ani, Ilie Balaci, aparent sănătos, a căzut din picioare şi nu s-a mai ridicat. ”Nu ştiu ce Dumnezeu se întâmplă cu generaţia noastră, ne prăpădim prea repede. Mi-e şi greu să mai vorbesc“, a declarat pentru „Gazeta Sporturilor“, Nicolae Ungureanu, fost coleg de echipă cu Ilie Balaci. 

Din păcate, mulţi dintre componenţii acestei echipe au avut un sfârşit prematur.

  • Primul care s-a stins a fost chiar antrenorul oltenilor, Constantin Oţet. La 19 februarie 1999, acesta a decedat la 59 de ani, după o boală cruntă.
  • Un alt antrenor al Craiovei Maxima, Ion Oblemenco, a decedat şi el la 50 de ani. Tragedia s-a întâmplat la 1 septembrie 1996, în Maroc. Oblemenco a suferit un infarct chiar pe bancă, în ultimele minute ale unui meci disputat de echipa sa, Hassania Agadir.
  • La 14 octombrie 2003, oltenii au fost loviţi de o altă veste groaznică: Zoli Crişan a murit la 48 de ani, răpus de cancer.
  • Craiovenii l-au pierdut, în mod îngrozitor, pe căpitanul Costică Ştefănescu. La 20 august 2013, fostul internaţional s-a aruncat de la balconul Spitalului Militar. Ştefănescu, diagnosticat cu cancer la plămâni, ajunsese într-o stare fizică precară şi, de aceea, şi-a pus capăt zilelor la 62 de ani. 
  • La 2 aprilie 2014, i-a venit rândul lui Corneliu Stroe, preşedintele sub comanda căruia Craiova Maxima a obţinut cele mai bune rezultate din istoria ei, să treacă în nefiinţă la 70 de ani.
  • Nicolae Tilihoi a murit anul acesta, în luna martie, la 61 de ani, după o luptă cu o boală grea.
Mai multe