Bogdan Lobonţ îmbătrâneşte la Roma

14 mai 2016 20:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

“Lobby” nu a mai jucat oficial pentru AS Roma de trei ani, mulţumindu-se cu statutul de eternă rezervă, dar cu un salariu de sute de mii de euro pe an. De acum, el se va ocupa de pregătirea goalkeeperilor.

Bogdan Lobonţ a fost om de bază al echipei naţionale şi era poreclit “Pisica” datorită reflexelor sale. Vremurile acelea însă sunt de mult apuse. Românul e legitimat la Roma din 2009 şi treptat a acceptat să stea pe bancă, mai ales că pe sezon îi intră în cont o leafă de 500.000 de euro. De fapt, ultimul meci oficial pentru echipa din Capitala Italiei a fost în mai 2013, când în finala Cupei Italiei a evoluat împotriva lui Lazio. A încasat un gol şi de atunci a mai apărut între buturi abia peste doi ani, în vara lui 2015, dar doar pentru 25 de minute, într-un turneu amical.

Totuşi, şefii îi pregătesc o nouă înţelgere, cea actuală fiind scadentă la finalul lui iunie. Cu un salariu mult scăzut, dar cu posibilitatea de a urma o carieră în antrenorat, el va semna pentru doi ani şi va deveni principalul asistent al lui Nanni, omul ce-i pregăteşte pe goalkeeperii Romei. Românul e apreciat de conducători şi de tehnicianul Luciano Spaletti, mai ales că nu are o viaţă extrasportivă agitată şi se implică total la antrenamente, deşi ştie că nu va mai bifa niciun minut într-o partidă oficială. “Lobby”  va continua astfel să fie facă parte din acelaşi club cu Ionuţ Alin Pop, un puşti de 18 ani ce activează la “capitolini”.

Mai multe