Borcea îi vinde acţiunile de la Dinamo lui Negoiţă

8 ianuarie 2012 18:13   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cearta cu naşul său Gigi Becali în privinţa transferurilor, apoi scandalul cu tentă sexuală cu Dragoş Săvulescu, colegul său din acţionariat, toate sunt de faţadă. În realitate, Borcea nu mai este atât de implicat la echipă, şi acum e decis să iasă oficial din fotbal.

Dacă în trecut spunea că vrea să-i cedeze acţiunile gratis lui Ion Ţiriac, acum negociază intens cu Ionuţ Negoiţă, cel care şi anul trecut a tratat cu preşedintele roş-albilor, Nicolae Badea, preluarea unor procente la club.

Apoi, a vrut să cumpere atunci când s-a retras Turcu, dar, din nou, a fost refuzat. În prezent, pentru aproape două milioane de euro, preţul cerut de Borcea, Negoiţă e dispus să facă pasul de la sponsor al "câinilor" la o funcţie în conducere.

Borcea vrea să stea la Miami, unde vrea să ducă o viaţă liniştită alături de proaspăta sa soţie, Alina, care e şi însărcinată.

"Spartanul" şi-a calculat deja paşii şi l-a promovat pe Săvulescu, căruia i-a mărit atribuţiile, iar atunci când lucrurile nu merg, pentru a-şi apăra imaginea, iese şi-l ceartă în public pe colegul său. "Înţepăturile" dintre ei sunt menite să-i facă "loc" lui Negoiţă.

Recent, unul dintre liderii suporterilor dinamovişti, Mihnea Ionescu, a anunţat că fanii nu sunt străini de mişcările de la nivelul conducerii.

"Primul pas a fost ca Badea să-i suprime puterile lui Borcea şi bineînţeles că aparatul ăsta de securitate, care încă e la putere în România, a reuşit să-i propună lui Borcea să rămână în America, la căldurică.

I-au limitat puterile de tot şi unii spun că el nici nu ar mai fi în Consiliul de Administraţie al lui Dinamo. Mai iese şi el, aşa, formal, cu declaraţii", a spus Mihnea Ionescu la Sport Total FM.

Cum e împărţit acţionariatul:

Cristi Borcea: 30 procente;Nicolae Badea: 30 procente;Dragoş Săvulescu: 30 procente;AFC Dinamo: 9.9 procente;Cornel Dinu: 0.1 procente.

10 trofee a câştigat Dinamo de când e Borcea acţionar: patru titluri de campion, cinci cupe ale României şi o Supercupă

E de 17 ani la Dinamo

Primul contact al actualului preşedinte executiv cu roş-albii s-a produs în 1995. Atunci l-a cunoscut pe Cornel Ţălnar, care l-a prezentat naşului său, Cornel Dinu.

De aici a început ascensiunea sa, şi dacă la început îi căra diplomatul şi pardesiul sau era şoferul lui "Mister", în numai un an a devenit director de marketing.

Avea doar 26 de ani. Treptat şi-a consolidat poziţia, i-a câştigat pe jucători de partea sa şi multora le-a devenit naş de cununie sau le-a botezat copiii.

Interesant e faptul că deşi ocupa o funcţie de director în "Ştefan cel Mare", nu-şi luase examenul de Bacalaureat.

A urmat cursurile Grupului Şcolar Agricol din Fierbinţi, judeţul Ialomiţa, unde făcea naveta şi a reuşit să obţină şi diploma.

Mai mult, se poate lăuda că a încheiat şi studiile superioare după ce a urmat cursurile Facultăţii de Management Turistic din cadrul Universităţii Bioterra.

Totuşi, puteri depline la Dinamo are de un deceniu şi chiar dacă acţionariatul şi-a schimbat de multe ori structura el e favoritul fotbaliştilor, pe care de multe ori i-a premiat din banii săi.

Borcea a justificat că a neglijat şcoala pentru a-şi dezvolta afacerile. Şi, într-adevăr, acum are o avere fabuloasă, peste o sută de milioane de euro.

A început prin a vinde butelii, apoi a pus pe picioare compania Crimbo Gas, a cedat reţeaua de distribuţie unui concern olandez şi a câştigat zeci de milioane de euro.

Acum are jumătate dintr-o firmă care se ocupă cu transportul carburanţilor şi pe lângă alte afaceri, deţine foarte multe proprietăţi în ţară şi în străinătate.

Cristi Borcea, acţionar Dinamo:

"Vreau să ies de la Dinamo, trebuie să îmi dea banii.

Sâmbătă vin în ţară şi închei conturile definitiv.

Cu domnul Badea voi cădea de acord fără pro­­bleme. S-a umplut paharul."

Cine e Ionuţ Negoiţă

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă (36 de ani) alături de fratele său, Robert (38 de ani), deţine hotelurile RIN Grand şi mai multe cartiere rezidenţiale.

De trei ani, firma fraţilor Negoiţă e sponsorul principal al "câinilor", clubul câştigând de pe urma acestui parteneriat un milion de euro anual.

Averea lor este de o sută de milioane de euro, iar la meciurile importante ale lui Dinamo, Ionuţ obişnuieşte să ofere prime consistente.

Mai multe