Brazilia a fost eliminată de la Copa America printr-un gol cu mâna

13 iunie 2016 11:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Paralel cu Campionatul European de fotbal se desfăşoară în SUA competiţia continentului nou, Copa America. Prima surpriză a fost detonată în această dimineaţă la Foxborough, unde Peru a învins Brazilia cu 1-0 şi a trimis-o acasă încă din faza grupelor.

După egalul cu Ecuador şi festivalul cu Haiti, scor 7-1, Brazilia avea patru puncte şi era lidera grupei înaintea ultimului meci. Totul s-a dat însă peste cap după partida cu Peru, pe care Dani Alves, Hulk şi compania l-au pierdut surprinzător în faţa incaşilor. Singurul gol al partidei, înscris de Ruidiaz în minutul 75, a fost însă neregulamentar, acesta trimiţând în poarta Braziliei cu mâna. Deşi henţul a fost halucinant de clar, brigada din Uruguay, care s-a sfătuit preţ de mai bine de cinci minute, a validat până la urmă golul şi pentru că Ecuador a învins Haiti cu 4-0, Brazilia a terminat pe locul 3  nu trece nici măcar de faza grupelor. "A fost o mișcare foarte rapidă. Mingea m-a lovit în coapsă, nu înțeleg de ce a fost o așa mare controversă" a declarat lipsit de fair-play Ruidiaz, autorul golului care a trimis naționala lui Dunga acasă.

Brazilienii s-au declarat extrem de nemulțumiți la finalul partidei și cel mai vocal a fost chiar selecționerul Carlos Dunga. "Cu toată tehnologia existentă acolo, camerele de luat vederi, mă întreb cum s-a putut cominte o greșeală atât de mare. Nu pot să înțeleg de ce a durat atât ca să ia o decizie. Nu știu cu cine s-au consultat, dar ar fi trebuit să se consulte între ei. E ciudat și e normal ca fanii să fie supărați. Brazilia nu a fost eliminată niciodată de un gol marcat atât de clar cu mâna" a declarat fostul campion mondial.

Mai multe