Brazilia, cea mai proastă naţională din istorie

13 iulie 2014 21:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Multipla campioană a lumii s-a făcut de râs chiar pe teren propriu. În cele din urmă s-a clasat chinuit pe locul patru, dar prestaţia jucătorilor “cariocas” a fost jenantă. “Click!” vă prezintă cifrele dezastrului.

Rezultatul din semifinala cu Germania (1-7) a reprezentat cel mai mare eşec al selecţionatei Braziliei, din istoria sa de aprope o sută de ani. De altfel, niciodată o ţară gazdă nu a pierdut vreun meci la o asemenea diferenţă.

Legat de dezastrul din partida cu nemţii, trupa lui Scolari a devenit şi prima echipă naţională care a încasat cinci goluri în primele 30 de minute ale jocului.

Totodată rezultatul de 1-7 înseamnă şi cea mai mare înfrângere suferită de o echipă sud-americană în faţa uneia europene.

Sud-americanii pierduseră o singură dată la un turneu final la o diferenţă de trei goluri. Se întâmpla în 1998 în meciul cu Franţa. Acum, în câteva zile, a înregistrat două asemenea rezultate, Germania (1-7) şi Olanda (0-3).

Cele două insuccese de pe teren propriu înseamnă o altă pată în palmares fiindcă din 1975 “selecao” nu mai pierduse un meci oficial disputat acasă (Peru s-a impus atunci cu 3-1).

Dintre toate cele 32 de participante, trupa lui Scolari a încasat cele mai multe goluri: 14.

A terminat turneul cu golaveraj – 3, doar două echipe ce au ajuns în semifinale având aceleaşi cifre: Suedia (1950) şi Belgia (1986).

Atacanţii au fost aproape inexistenţi, Hulk, Fred şi Jo marcând un singur gol. 

Mai multe