Budescu, fiul rătăcitor, se întoarce la Astra

23 august 2016 21:10   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Constantin Budescu nu va avea drept de joc în partida retur cu englezii de la West Ham, din play-off-ul Ligii Europa, dar va debuta la Astra, în Liga I, în derby-ul cu Steaua din septembrie.

Fosta vedetă a Astrei a crezut că va da lovitura în Asia. A semnat în iarnă cu Dalian Yifang, chinezii oferind giurgiuvenilor 1,2 milioane de euro, în timp ce jucătorul urma să încaseze 3 milioane de euro pe întreaga durată a contractului scadent în decembrie 2018, suma provenită din salariu, bonusuri şi prima de instalare de 500.000. În realitate, însă, a pierdut convocarea la Euro, iar la Dalian s-a transformat într-o eternă rezervă, având nevoie şi de o perioadă de refacere după o accidentare.  

În aceste condiţii, a preferat să se întoarcă în ţară, el antrenându-se de mult cu foştii săi colegi de la Astra. Negocierile dintre cluburi abia acum s-au concretizat, chinezii lăsându-l sub formă de împrumut la echipa din Giurgiu până în iarnă. Budescu nu va putea evolua în manşa a doua a play-off-ului cu West Ham, dar fanii îl vor vedea la lucru în jocul cu Steaua, ce va avea loc în septembrie, etapa fiind amânată cu o săptămână, între timp având loc un meci al naţionalei.

“Am primit acordul de la chinezi”, a confirmat preşedintele “astralilor”, Dani Coman. Mijlocaşul a fost dorit în această perioadă şi de Dinamo sau Steaua, dar reprezentanţii lor au renunţat din cauza dificultăţilor întâmpinate în discuţiile cu cei de la Yifang.

«Alba-neagra» cu Şumudică

Antrenorul Marius Şumudică a renunţat la echipă după dezastrul din partida cu CFR, 1-5, dar a revenit asupra deciziei pentru jocul de mâine cu West Ham. El îşi va putea conduce elevii de pe banca tehnică, iar în Liga I suspendarea mai este valabilă doar la întâlnirea cu FC Voluntari. După acest joc, el îşi va ispăşi pedeapsa primită după ce a fost prins la pariuri, profitând de faptul că întrecerea internă va fi întreruptă pentru meciul României cu Muntenegru. Astfel, sancţiunea se va ridica la data de 9 septembrie, iar la data de 11, Astra va evolua în faţa Stelei.

Mai multe