,,Câini” fără speranţe! Dinamo se pregăteşte din nou de play-out

20 decembrie 2019 12:49   Fotbal intern
Ultima actualizare:

După eşecul de la Botoşani (0-1), dinamoviştii s-au resemnat cu pierderea play-off-ului pentru al treilea an la rând.

A treia înfrângere la rând a alb-roşilor o lasă pe Dinamo doar cu şanse teoretice la calificarea în „finala de 6” a campionatului. Jucătorii şi antrenorul Uhrin au început deja să se gândească la meciurile din play-out pentru evitarea retrogradării.

Dacă nu se va produce o minune în cele patru etape rămase din sezonul regular, play-off-ul Ligii I se va desfăşura fără Dinamo, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în ultimele două sezoane. ,,Câinii” aveau nevoie de o victorie joi seară la Botoşani, dar au terminat meciul în genunchi, învinşi în ultimul minut chiar de către o contracandidată la calificarea în play-off. Astfel, botoşănenii au acum cinci puncte peste Dinamo, avantajul la „directe”, dar şi un program mai lejer, condiţii în care gruparea din Ştefan cel Mare e ca şi eliminată din calculele pentru Top 6.

Primul care a recunoscut ratarea obiectivului a fost chiar antrenorul Dusan Uhrin. „E rău, cred că am pierdut şansele la play-off. Nu e imposibil, mai sunt în joc 12 puncte, dar e extrem de dificil. Poate câştigăm cele patru meciuri”, a declarat cehul. ,,Eu am contract cu Dinamo, rămân aici, dar trebuie să schimbăm ceva, să ne ridicăm, să muncim şi să construim”, a completat Uhrin. „De mâne ne vom apuca de treabă pentru că vacanţa e scurtă. Trebuie s-o luăm de la început. Terminăn un an în care nu ne aşteptam să fim atât de departe de play-off. Atât timp cât mai sunt încă şanse, să credem în ele”, a spus şi preşedintele Florin Prunea.

Trişti sunt şi jucătorii lui Dinamo, atât pentru neîmplinirile din teren cât şi pentru „găurile” financiare din conturi. „Vom lupta până la final, dar e dureros că plecăm acasă la familii să facem Sărbătorile cu o înfrângere şi cu şanse minime de a intra în play-off. Cu banii suntem la fel ca şi până acum. E greu, dar nu avem ce face, nu doar la noi sunt probleme”, a declarat mijlocaşul Deian Sorescu.

Meciul FC Botoşani – Dinamo se îndrepta spre o remiză albă când atrenorul gazdelor a decis în minutul 90 să-l schimbe pe Ashkovski cu tânărul mijlocaş George Cîmpanu (19 ani). La aproximativ 30 de secunde de la intrarea în joc, acesta a marcat golul care i-a îngropat definitiv pe dinamovişti. „Mă bucur că domnul Croitoru are încredere în mine. Am intrat şi mi-am făcut treaba. Îmi doresc să fac mare Botoşaniul şi să ne calificăm în play-off”, a declarat eroul moldovenilor.

Mai multe