«Câinii», blestemaţi la Târgu Jiu! Pandurii – Dinamo 2:2

11 martie 2012 17:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dinamo a remizat pe terenul gorjenilor, unde nu a mai învins din 2007, dar scorul a fost influenţat şi de greşelile în lanţ ale arbitrului Ovidiu Haţegan.

Roş-albii au condus până în minutul 82 cu 2-1, dar „centralul" a acordat un penalty, deşi nu se impunea, şi gazdele au egalat.

Pe lângă faptul că Dinamo nu s-a putut distanţa la trei puncte faţă de principala urmăritoare, CFR, remiza de la Târgu Jiu are şi o altă semnificaţie pentru „câini": pe terenul Pandurilor nu au mai câştigat din 2007, iar blestemul nu a fost rupt nici sâmbătă seara.

De atunci s-au înregistrat trei scoruri egale (1-1, 0-0 şi 2-2) şi roş-albii trebuie să aştepte sezonul următor pentru a avea o nouă şansă.

Însă, deznodământul jocului a fost influenţat de deciziile arbitrului Ovidiu Haţegan, care a comis trei greşeli majore.

"Arbitrajul a fost discutabil, la fel ca şi penalty-ul la Lemnaru, care probabil a fost dat în compensaţie pentru că Voiculeţ fusese eliminat uşor", a spus oficialul dinamovist, Cornel Dinu.

„Nu înţeleg maniera de arbitraj şi nu e prima oară când Haţegan ne arbitrează în felul acesta. Voiculeţ a fost eliminat aiurea" a spus şi preşedintele gazdelor, Marin Condescu.

Ce i se reproşează lui Haţegan:

Minutul 67: La o intrare prin alunecare, Voiculeţ a dat în minge, după care l-a atins şi pe Moţi. Arbitrul Haţegan l-a eliminat pe Voiculeţ.

Verdict Click!: cartonaş galben.

Minutul 82: Haţegan a dat penalty pentru gorjeni. Mijlocaşul dinamovist Kone "s-a urcat" peste Lemnaru, însă iniţial atacantul Pandurilor fusese cel care l-a ţinut pe fotbalistul african.

Verdict Click!: fault în atac.

Minutul 85: Djakaridja Kone l-a faultat de la spate pe Batin, printr-o intervenţie dură. Dinamovistul mai avea un cartonaş galben, dar nu a primit nimic de la Haţegan.

Verdict Click!: al dolea "galben" şi eliminare.

Gigi Becali: «Arbitrul este labil psihic»

Patronul Stelei, Gigi Becali, cere excluderea lui Ovidiu Haţegan din arbitraj.

„Nu are ce căuta în arbitraj, nu vorbim că a tras cu o echipă, ci de calitate. El e labil psihic, are fluctuaţii, a dat 11 metri aiurea.

Sunt unii arbitri care trebuie să ajute anumite cluburi. Aşa cred dar nu am probe", a spus naşul lui Cristi Borcea.

Mai multe