"Canibalul" Suarez, debut la Barça fără muşcătură

19 august 2014 22:26   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Luis Suarez a fost cumpărat de Barcelona de la Liverpool cu 81 de milioane de euro, dar suspendarea pentru muşcătura aplicată la Mondial lui Chiellini părea să-i facă zile fripte. Tribunalul din Elveţia a dat însă dovadă de ceva clemenţă pentru noul catalan.

Atacantul a făcut apel la decizia suspendării de patru luni şi nouă meciuri, dar acesta i-a fost respins. TAS i-a permis însă fotbalistului de 27 de ani să se antreneze şi Barcelona şi să joace în partidele amicale, lucru care reprezintă o victorie în sine.

În acest context, Luis Enrique l-a folosit pe „canibal” luni, în ultimele 12 minute ale partidei cu mexicanii de la Leon, meci contând pentru trofeul amical Juan Gamper. Catalanii au câştigat lejer, scor 6-0, întâlnirea de pe Camp Nou, dar Suarez nu şi-a mai arătat colţii nici la propriu, nici la figurat. N-a marcat niciun gol, reuşitele aparţinând lui Messi, Neymar, de două ori, El Haddadi, de două ori şi Sandro şi nici n-a mai muşcat pe nimeni. Sud-americanul, care mai trebuie să aştepte până la 27 octombrie ca să debuteze pentru trupa blaugrana într-un meci oficial, a fost foarte fericit la finalul partidei şi le-a mulţumit fanilor pentru susţinere. Barcelona şi Luis Enrique debutează în noul sezon de Primera Division duminică, pe teren propriu, împotriva lui Elche, trupa românului Cristi Săpunaru.

Mai multe