Capăt de linie pentru Mircea Lucescu la turci?

19 noiembrie 2018 16:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu ia în calcul o demisie de la cârma naţionalei Turciei după amicalul de marţi cu Ucraina.

Numit ca selecţioner al Turciei în vara anului trecut, Mircea Lucescu (73 de ani) a ratat tot ce se poate rata. Mai întâi, naţionala Semilunei a fost eliminată din cursa spre CM 2018, în ciuda faptului că s-a aflat în cărţi până la ultimele meciuri din grupa preliminară.

A venit apoi parcursul împiedicat din Liga Naţiunilor, soldat cu retrogradarea din Liga B în Liga C, turcii ocupând ultimul loc într-o grupă cu Rusia şi Suedia.

Peste toate, „Il Luce” n-a reuşit să câştige încrederea fanilor şi a presei din Turcia, astfel că jurnaliştii îi cer demisia cu fiecare ocazie. Lui Mircea Lucescu i se reproşează atât lipsa de rezultate (doar trei victorii în 2018, din 10 meciuri) cât şi faptul că niciodată nu-şi recunoaşte greşelile.

În acest climat ostil, antrenorul român ar putea renunţa la post chiar mâine seară, după ultimul meci al anului, amicalul cu Ucraina de la Antalya. Paradoxal, prima partidă a lui Lucescu pe banca Turciei a fost tot împotriva ucrainenilor, în septembrie 2017, meci pierdut la Harkov cu 2-0.

Mai multe