Ce echipe... de tot râsul
În ligile inferioare activează formaţii cu nume care mai de care mai de care mai hazlii, de la Nouva Mama Mia Becicherecu Mic la Siretul Prăjeşti ori Dragonii Ogrezeni
Românul n-a dus niciodată lipsă de imaginaţie, iar fotbalul din diviziile inferioare e un peisaj extrem de pitoresc atât prin numele echipelor angrenate în competiţii, cât şi prin stadioanele pe care îşi desfăşoară acestea meciurile.
Siretul Prăjeşti Liga a IV-a, judeţul Bacău
AS Caţa Liga a IV-a, judeţul Braşov
Blahnita-Pătulele Liga a IV-a, judeţul Mehedinţi
Beirut Siliştea Liga a IV-a, judeţul Teleorman
Patronii, investitorii sau chiar primăriile care susţin formaţiile par deschise oricărei idei în privinţa botezării echipelor. Unii s-au luat după simpatile din fotbalul mare, altele după numele firmelor pe care le conduc şi care îşi fac reclamă pe tricouri sau pur şi simplu au preluat vechile denumiri mergând cu ele mai departe.
Aproape de Baia Mare, în judeţul Maramureş, face senzaţie echipa Băştinaşii Suciu de Sus. Evoluează în liga a 5-a şi dacă ar promova ar putea să se dueleze cu Rozalina Rozavlea sau cu Xela Asten Tăuţii Măgheruş. Până atunci are derby cu Deportivo La Coruia.
Iorom Moşteni Liga a IV-a, judeţul Teleorman
Dragonii Ogrezeni Liga a IV-a, judeţul Giugiu
Bioland Paleu Liga a IV-a, judeţul Bihor
Real Teaca Liga a V-a, judeţul Bistriţa
În subsolul fotbalului argeşean AS Bogaţi, AS Miroşi şi AS Săpata îşi caută drum către mica performanţă. La Alba Iulia, Recolta Gâlda de Jos, Balomir Acmariu şi Gironic Rebra joacă în liga a 4-a.
Elixir Ulmu Liga a IV-a, judeţul Călăraşi
Scorillo Caransebeş Liga a IV-a, judeţul Caraş-Severin
În judeţul Dolj au fost cele mai multe formaţii de Liga Campionilor. Nu cea autentică, ci cea judeţeană. Aici au activat Barcelona Malu Mare, Ajax Dobroteşti, Inter Cîrna şi Sporting Balta Verde.
Necunoscute pe plan naţional, printre olteni au avut destulă faimă, deşi cu timpul, unele au mai renunţat la numele de Ligă, probabil din cauza rezultatelor jenante.