Ce s-a schimbat în România de când Gigi Becali nu a mai văzut fotbal pe viu

10 aprilie 2015 21:35   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Gigi Becali a fost eliberat din închisoare după aproape doi ani de detenţie şi cu prima ocazie a venit pe stadion, la meciul cu Petrolul. Click! a analizat intervalul în care a lipsit acesta şi a descoperit similitudini, dar şi diferenţe între cele două puncte de reper.

În primul rând, patronul Stelei a revenit în tribune tot la o înfrângere. Dacă pe 19 mai 2013, controversatul meci cu Viitorul naşului Gheorghe Hagi s-a încheiat 2-5, acum a fost doar 0-1. Tot un meci pierdut, semn că oricâtă smerenie ar aduce latifundiarul pe Arena Naţională, nu mai pare de ajuns şi nu mai e cu noroc. Dacă din acest punct de vedere, lucrurile nu s-au schimbat, cel puţin Becali este sau se chinuie să fie, alt om.

În primul rând, patronul încearcă să pară mai discret şi mai puţin ostentativ. Cel puţin pentru primul meci s-a ţinut de cuvânt şi n-a oferit declaraţii jurnaliştilor, deşi aceştia l-au aşteptat ca pe pâinea caldă. “Chiar dacă suntem la fotbal, nu o să vorbesc. E o promisiune pe care mi-am făcut-o şi o să mă ţin de ea. Vreau să mă înţelegeţi că nu o fac cu răutate”, a spus Becali la sosire.

Apoi, pe stadion, acesta s-a ridicat de pe scaun doar pentru a saluta asistenţa care i-a strigat numele la scenă deschisă. Asta poate însemna şi că fanii l-au iertat în marea lor majoritate, un adevărat progres având în vedere că la meciul cu Viitorul, din 2013, jucat în seara de dinaintea încarcerării, Becali a fost huiduit de toată Ghencea.

Transformări şi evenimente importante nu s-au produs însă doar în comportamentul lui Gigi Becali, ci şi în România, toate acestea fiind văzute de patron printre gratii. Pentru că de la încarcerare până la eliberare s-au scurs 23 de luni, vă oferim şi noi 23 dintre cele mai importante întâmplări care au schimbat ţara în perioada în care Becali îşi aştepta izbăvirea.

23 de lucruri care s-au petrecut în România între cele două partide

Mai multe