Ce vă mai place ciorba reîncălzită!

9 decembrie 2015 21:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, „duşmanii” Piţi şi Reghe au avut parcursuri asemănătoare. În 2014 erau pe cai mari, după care a urmat dezastrul, iar acum cei doi o iau de la capăt, cu o „ciorbă reîncălzită”.

La câteva zile după ce Laurenţiu Reghecampf s-a întors la Steaua pentru a salva corabia roş-albaştrilor, Victor Piţurcă şi-a găsit şi el un nou loc de muncă. De fapt, fostul selecţioner al naţionalei României îşi va începe al doilea mandat la formaţia Al-Ittihad din Arabia Saudită, care l-a demis recent pe Bölöni. Clubul din Jeddah l-a rechemat pe Piţi în special pentru a stinge o datorie de un milion de dolari pe care o avea de încasat românul. Mai mult, Victor Piţurcă i-a convins pe saudiţi să scape de preşedintele Al-Balawi, cel care îl dăduse afară în vară, astfel că acum îşi poate face treaba liniştit. Aşadar, aproape concomitent, Piţurcă şi Reghe s-au întors de unde au plecat, însă asemănările dintre ei nu se opresc aici. În vara lui 2014, cota lor era într-un punct maxim, beneficiind de rezultatele bune obţinute cu naţionala, respectiv cu Steaua. Ca urmare, şeicii arabi au aruncat cu milioane de euro în ei, finalul lui 2014 găsindu-i pe Piţurcă şi pe Reghecampf în acelaşi campionat, al Arabiei Saudite. N-a durat mult şi totul s-a năruit. Asta pentru că Reghe a fost dat afară destul de repede de la Al-Hilal, în timp ce Piţi a ratat toate obiectivele cu Al-Ittihad şi, implicit, a fost demis.

Déjà-vu: Piţi va debuta cu aceeaşi echipă!

Programul campionatului saudit i-a rezervat o surpriză lui Piţurcă. Astăzi, Al-Ittihad (locul 3 după 9 etape) va primi vizita celor de la Hajer, echipă împotriva căreia antrenorul român de 59 de ani a debutat şi în 2014. Atunci, Al-Ittihad a pierdut acasă cu 1-0, începând o serie negativă de şapte meciuri fără victorie.

Nu s-au salutat la meciul direct

Victor Piţurcă şi Laurenţiu Reghecampf se află într-un „război rece” care nu se va opri curând. Apogeul conflictului dintre ei s-a produs anul trecut, de Ziua Naţională a României, la meciul direct din Arabia Saudită. Reghe s-a dus atunci la Piţi să-l salute, dar acesta din urmă s-a făcut că nu vede. „Ce poţi să ceri de la un om care nu-şi recunoaşte propriul copil?”, spunea atunci Reghecampf.

Mai multe