Cel mai bătrân fotbalist din lume va juca în Egipt

23 ianuarie 2020 18:19   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Istoria fotbalului este pe cale să se rescrie în Egipt. Clubul din liga a treia care poartă numele de ”6 Octombrie” a intrat în Cartea Recordurilor după ce a semnat un contract cu un fotbalist în vârstă de 75 de ani.

Ezz El-Din Bahader va deveni, în momentul în care va juca într-un meci oficial, cel mai în vârstă fotbalist din istoria fotbalului. Recordul este deținut de un israelian, Isaak Hayik, care a jucat pentru echipa de liga a patra din Israel Ironi Or Yehuda la vârsta de 73 de ani. Pentru ca totul să fie cât se poate de oficial  anunțul legitimării lui Bahader a fost făcut chiar de Federația Egipteană de Fotbal, care l-a prezentat pe viitorul recordmen într-o postare pe pagina oficială de Internet.

Chiar dacă legitimarea este, probabil, făcută exclusiv pentru a bate recordul, există un nume important al fotbalului care joacă la un nivel înalt la 53 de ani. Este vorba de atacantul japonez Kazuyoshui Miur, care va începe cel de-al 35-lea sezon profesionist. El este legitimat la prim-divizionara Yokohama FC.

Mai multe