Cele 3 "păcate" ale lui Cristi Pustai la Rapid

5 aprilie 2015 21:18   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cristi Pustai a fost antrenorul ales de Valerii Moraru şi Dinu Gheorghe ca să salveze Rapidul de retrogradare într-un retur de foc. Lucrurile au mers bine la început, dar totul pare să se ducă de râpă, iar primul vinovat e tehnicianul ardelean. Iată şi de ce!

L-a distrus pe Pancu 

Daniel Pancu era căpitanul echipei şi jucătorul care dădea spirit echipei. Mai mult, veteranul de 37 de ani era la finalul turului şi într-o formă bună, fără accidentări şi cu pregătirea la zi. În aceste condiţii, toată lumea se aştepta ca noua echipă să se formeze în jurul lui, dar n-a fost însă aşa. Pustai a venit în Giuleşti cu o prejudecată fixă: Pancu e terminat. Deşi face antrenamente la aceeaşi intensitate cu colegii săi, „Pancone” a fost deposedat de banderolă, a primit tot mai puţine minute de joc, iar cu „U” Cluj a fost uitat pe bancă. Lipsa de identitate s-a văzut apoi în teren şi în rezultat.

Joacă prea defensiv

Pustai a fost ales pentru că părea să se plieze pe stilul Giuleştiului. Tehnicianul ofensiv şi fantezist e însă alt om la Rapid. Vişiniii n-au marcat decât într-un singur meci mai mult de un gol, şi arma secretă e contraatacul. Nimeni nu înţelege de ce, în condiţiile în care echipa nu are ce să apere, ci trebuie să vină din urmă pentru a recupera punctele pierdute în tur. Şi în alcătuirea din teren e fricos, mizând pe foarte puţini jucători tehnici şi ofensivi.

N-are reacţie când echipa e în dificultate

Cel mai mare pariu al unui antrenor care ajunge la o echipă mare e dacă face faţă noului nivel. Presiunea la Rapid e alta, iar Pustai demonstrează că Pandurii şi Gaz Metan sunt tot ce merită. De fiecare dată când giuleştenii au fost în dificultate, acesta n-a avut reacţie. Sâmbătă seara, când echipa era condusă cu 1-0, a făcut nişte schimbări de neînţeles, care n-au adus niciun plus în teren, ba dimpotrivă. Rapid n-a mai avut până la final nicio ocazie să egaleze. Astfel, că va fi Şumudică sau altcineva, Niculae şi compania au nevoie de o schimbare, pentru că timpul trece şi fiecare pas greşit duce spre groapă.

Mai multe