Cele mai frumoase amintiri din cariera sportivă a lui Daniel Prodan

17 noiembrie 2016 8:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

A căzut ca un trăsnet vestea că a murit Daniel Prodan, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a fotbalului românesc.

Daniel Prodan, fostul mare internaţional român, a încetat din viaţă la doar 44 de ani după ce a suferit un infarct în cursul serii de miercuri, 16 noiembrie. Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari, chiar sub ochii soției sale, Licinia, care a chemat de urgență ambulanța. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru fostul fundaș.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

A mai jucat în Scoţia, la Rangers, cu care a câştigat două titluri de campion al Scoţiei, două cupe ale Scoţiei şi o cupă a Ligii, iar marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998 şi la EURO 1996.

Mai jos vă prezentăm o serie de imagini foto și video cu Daniel Prodan, în cele mai importante momente din cariera sa de sportiv.

Golul lui Didi Prodan din meciul Steaua - Inter Sibiu din sezonul 1995-1996

Prodan reușește un gol superb în meciul Steaua-Glasgow Rangers 1-0 (1995)

Golul victoriei reușit de Prodan în meciul România - Slovacia 3-2, anul 1994

Prodan înscrie pentru Steaua într-un meci disputat în Giulești, contra Rapidului, în anul 1996

Prodan marchează cu o lovitură de cap în meciul Hercules Alicante - Atletico Madrid 0-2, sezonul 1996/1997

Mai multe