CFR Cluj, cea mai norocoasă victorie din acest campionat

17 ianuarie 2021 20:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR Cluj a făcut, la Sfântu Gheorghe, cel mai slab joc din acest sezon, dar a avut noroc cu carul. Mai mult, nu doar că nu a pierdut, dar s-a întors acasă și cu toate cele trei puncte puse în joc.

Sepsi este una dintre cele mai puternice echipe din campionat, iar campioana a simțit asta pe propria piele. După ce a scăpat cu fața curată în două situații grație lui Manea, care a scos o minge de pe linia porții în primele minute ale jocului, iar apoi, în minutul 36, Bălgrădean a reușit să salveze în situație de unu la unu cu Ștefănescu, CFR a putut răsufla ușurată că a intrat la pauză fără gol primit.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, antrenorul Edi Iordănescu a fost nevoit să-l schimbe la pauză pe portarul Bălgrădean, accidentat la coapsă, cu polonezul Grzegorz Sandomierski care avea să-și salveze la rândul lui echipa din două situații extreme înspre finalul partidei. Rămași în 10 încă din minutul 49, când Bouhenna a primit al doilea cartonaș galben, cei de la Sepsi nu au renunțat la intențiile ofensive, însă tot ei au suferit o altă pierdere: fundașul Florin Ștefan fiind transportat la spital, suferind o fractură deschisă la cotul drept după ce propriul portar a sărit peste el.

Pe acest fond de necazuri ale gazdelor a venit și ghinionul suprem, golul marcat de atacantul ceferiștilor, Debeljuh, în minutul 72, reușită la care o contribuție însemnată a avut și portarul celor de la Sepsi, Niczuly, care a lăsat pur și simplu mingea să treacă prin careu în loc să se arunce după ea.

Cu acest succes, CFR a egalat deocamdată la puncte liderul, pe FCSB. Bucureștenii au însă un meci mai puțin disputat, cel cu Viitorul de marți, din deplasare.

Mai multe