CFR Cluj este noua campioană a României în Liga 1

20 mai 2018 23:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR Cluj a reuşit ceea ce la un moment dat părea imposibil: a cucerit titlul de campioană în Liga 1. Ardelenii s-au impus aseară cu scorul de 1-0 în faţa Viitorului Constanţa, făcând astfel inutilă victoria celor de la FCSB în faţa Astrei.

Pentru a treia oară consecutiv, campionatul Ligii 1 a fost unul în care dramatismul a atins cote maxime în ultima etapă. Învingătoare a fost CFR Cluj, care a profitat la şansa oferită de pasul greşit al lui FCSB de acum două etape, când a fost învinsă cu 1-0 la Iaşi. Înaintea ultimei etape, lucrurile erau destul de clare: CFR avea nevoie de o victorie pentru a cuceri al patrulea titlu din istorie, fără a depinde de rezultatul celor de la FCSB. Iar acest lucru s-a întâmplat întocmai. Eroul ardelenilor a fost un fotbalist cu nume ce este predestinat sp fie purtat de un campion: Djokovic. Acesta a marcat în minutul 43 unicul gol al partidei cu Viitorul, fosta deţinătoare a titlului de campioană.

Şi FCSB şi-a făcut treaba, adică a câştigat meciul cu Astra. Ba chiar pentru două minute bucureştenii s-au simţit chiar campioni, căci unicul gol al meciului cu giurgiuvenii a fost marcat de Gnohere în minutul 41. Nu a fost de ajuns pentru a declanşa fiesta pe Arena Naţională. Totuşi, atanactul francez rămâne cu satisfacţia de a fi încheiat primul în clasamentul golgeterilor, la egalitate cu Ţucudean.

Revenind la meciul de la Cluj, trebuie spus că fluierul final al arbitrului Alexandru Tudor a declanţat fiesta în tribunele arhipline, dar şi pe gazon. Acolo unde Dan Petrescu, aflat la al 500-lea meci ca antrenor, a reuşit să devină pentru a doua oară campion în România, după ce reuşise acelaşi lucru cu Unirea Urziceni. El face parte dintr-un grup restrâns de 7 tehnicieni care au izbutit să cucerească titluri cu două echipe diferite în România.

Pe locul al treilea a terminat CSU Craiova. Oltenii au învins cu scorul de 2-1 la Iaşi, pe CSM Poli, aceasta fiind cea mai bună clasare a acestei echipe de la apariţia pe prima scenă. Ei mai au de jucat la finalul săptămânii în finala Cupei României.

Mai multe