CFR e ţinută în viaţă tot de Paszkany

14 noiembrie 2014 20:16   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR risca desfiinţarea din cauza datoriilor, fotbaliştii nu mai doresc să se prezinte la meciuri, iar antrenorul Miriuţă ameninţă cu plecarea. Pentru a calma situaţia, dar mai ales pentru a nu deteriora negocierile cu eventualii investitori, fostul număr unu în conducere a achitat restanţele pentru septembrie şi octombrie.

Trupa din Gruia, altădată campioană şi activă în Liga Campionilor, se zbate acum să supravieţuiască. Investitorul Arpad Paszkany nu s-a mai implicat activ de nouă luni şi a cedat procente importante mai multor firme, unde totuşi deţine şi el capital. A încercat să scape de tot de club, însă învestitorii nu s-au înghesuit. Cum negocierile cu ceilalţi colegi din acţionariat nu s-au materializat, „Arpi”, aşa cum îl alintau cei de la CFR, crede că un patron străin ar fi mai potrivit pentru ardeleni. Astfel, pentru a „curăţa” puţin imaginea şi a nu risca falimentul societăţii, el a achitat o parte dintre restanţe. Inclusiv jucătorii au văzut bani în conturi, corespondent pentru septembrie şi octombrie, mai ales că unii doreau să-şi depună memorii pentru a fi liberi de contract. Acum s-au răzgândit, iar Paszkany îşi poate duce liniştit planul la capăt. În tratativele cu diverşi oameni de afaceri el le-a prezentat un bilanţ în care datoriile sunt de doar trei milioane de euro, iar pentru aceşti bani CFR-ul e de vânzare.

Acuzat de furt

Arpad Paszkany este acuzat de fostul său partener de la CFR, Ştefan Gadola, că a sustras bani din conturile clubului. „Doar am mai împrumutat clubul şi în afară de contul unde mai băgam bani, nu ştiu nimic. Nu cred că o să-i mai recuperez vreodată! Cât despre banii din Liga Campionilor, nu ştiu nimic. Au dispărut!”, a spus acţionarul minoritar pentru prosport.ro.

Mai multe