CFR să-i facă statuie lui Vinicius! A calificat echipa în grupele Ligii Europa

24 septembrie 2020 23:07   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ca și anul trecut, CFR Cluj rămâne singura echipă din România care face performanță în cupele europene. Ardelenii s-au impus în Suedia cu 1-0 și s-au calificat în play-off-ul Ligii Europa.

Dan Petrescu nu iubește spectacolul, ci doar victoria, astfel că rezultatul de aseară, 1-0 pe terenul celor de la Djurgarden, îl mulțumește pe deplin. Pentru că formația campioană nu a făcut un joc strălucit, dar și-a atins obiectivul, calificându-se în play-off-ul Ligii Europa. Eroul partidei a fost același fundaș golgheter Vinicius, care a înscris – cum altfel? – cu capul, așa cum a mai făcut-o de câteva ori în acest an. Centrarea din minutul 55 a venit din piciorul lui Deac, internaționalul român recuperat exact la timp după accidentarea suferită la națională acum două săptămâni. De fapt, Vinicius pare a fi devenit, la cei 36 de ani ai lui, liderul echipei, iar dacă ardelenii se vor gândi vreodată să îi facă statuie cuiva din echipă, el e cel mai potrivit model. Nu doar pentru că acum a calificat echipa în play-off, dar și pentru că, în afara prestațiilor excepționale din apărare, a marcat goluri decisive atât în ediția trecută a campionatului, cât și în cea actuală. Cel mai recent, sud-americanul a adus victoria cu Hermannstadt, dar anul trecut făcuse același lucru în meciurile cu Sepsi și FCSB. Ca să nu mai spunem de golul din finala campionatului, de la Craiova, care a apropiat foarte mult titlul de Cluj…

Revenind la meci, fără să strălucească în prima repriză și doar pâlpâind puțin în cea de-a doua, CFR a dovedit și în Suedia că este aceeași formație pragmatică din anii trecuți, o echipă care sacrifică totul de dragul rezultatului. Dar nu o putea face dacă nu l-ar fi avut în poartă pe Bălgrădean, autor a două intervenții miraculoase, câte una în fiecare repriză.

Acum, deja se vede calificarea în grupe, următoarea adversară fiind mai modesta echipă finlandeză KuPS Kuopio. Aceasta a învins, tot aseară, cu scorul de 2-0, pe Suduva, din Lituania. Meciul va avea loc joia viitoare.

Mai multe