CFR şi-a luat portar «multinaţional»

17 august 2011 18:30   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Daniel Márcio Fernandes e născut în Canada, din mamă cehoaică şi tată portughez, s-a însurat cu o norvegiancă, a făcut facultatea în Rusia şi a evoluat în Spania, Grecia şi Germania.

Nemulţumiţi de ultimele prestaţii ale portarului veteran Nuno Claro (34 de ani), oficialii celor de la CFR Cluj au hotărât să-l înlocuiască pe acesta cu un conaţional de-al său, Daniel Márcio Fernandes (28 de ani), care a fost al treilea portar al Portugaliei la Cupa Mondială din 2010.

Fernandes are o poveste interesantă. S-a născut la Edmonton, în Canada, mama sa fiind cehoaică, iar tatăl portughez. Acolo a şi început fotbalul, copil fiind, la Vancouver Olympics.

La 17 ani a ajuns în Portugalia, la FC Porto B. Au urmat apoi Celta Vigo B (Spania), Jahn Regensburg (Germania), PAOK Salonic (Grecia), VfL Bochum (Germania), Iraklis Salonic, Panathinaikos Atena şi Panserraikos (toate din Grecia). În perioada 2002-2003, Fernandes a jucat pentru echipa U 20 a Canadei, după care s-a hotărât să evolueze pentru selecţionatele U 21 şi apoi cea de seniori a Portugaliei.

Noul portar al clujenilor este însurat cu o norvegiancă, Tori-Kristin Fernandes, cei doi având şi un copil, Vida Danyela, în vârstă de doi ani.

Un alt amănunt interesant din biografia lui Fernandes este acela că şi-a făcut studiile universitare prin corespondenţă, în Rusia, la Universitatea Dubna. Portarul şi-a ales să evolueze cu numărul 66 la Cluj, pe care l-a avut la majoritatea cluburilor la care a mai jucat.

Mai citeşte:

Portarul Felguieras a semnat cu CFR Cluj

Vilele din Pipera ale boss-ului CFR fac 1 milion de euro

Mai multe