Chile a câştigat Copa America! Messi, distrus de colegi!

5 iulie 2015 12:56   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Chile a câştigat Copa America pentru prima oară în istorie, după ce a învins Argentina, 4-1, la loviturile de departajare. Higuain a devenit cel mai urât de către fanii "pumelor" după ce a ratat o ocazie uriaşă în minutele de prelungiri, la scorul de 0-0.

Seara neagră a Argentinei a început în minutul 26, atunci când Di Maria a plecat pe un contraatac furibund, de unul singur, după un corner al gazdelor. A plătit însă scump pentru cursa de 40-50 de metri, a făcut intindere pe drum şi a fost schimbat cu Lavezzi. Acesta a avut a doua mare ocazie a meciului în minutul 45+2, dar Bravo a parat şutul.

A urmat o repriză secundă groaznică. Prima ocazie de gol a venit în minutul 82, atunci când şutul lui Alexis Sanchez a trecut periculos pe lângă poarta lui Romero. Apoi, Gonzalo Higuain, atacantul luat de Napoli de la Real Madrid, a făcut primul pas spre a deveni cel mai detestat jucător în Argentina după finală. La ultima fază din timpul regulamentar, în minutul 90+2, Argentina a pornit un contraatac după un corner al gazdelor. Balonul a circulat pe traseul Messi - Lavezzi - Higuain, iar ultimul a tras în plasa laterală dintr-o poziţie dificilă, dar din care un vârf de clasă mondială ar fi înscris. Calvarul prelungit Ratarea lui Higuain a trimis meciul în prelungiri, acolo unde Alexis Sanchez a avut cea mai mare ocazie, după ce Mascherano a luftat la mijlocul terenului. Vârful celor de la Arsenal a scăpat singur cu Romero, dar a trimis peste (105).

După 120 de minute, scorul a fost 0-0, iar aflat în studioul „beIN SPORTS“, Ruud Gullit a comentat ironic: „Nu s-ar fi marcat nici dacă s-ar mai fi jucat încă 60 de minute“.

Cum s-au desfăşurat penalty-urile:

Chile - Matias Fernandez - Gol

Argentina - Messi - Gol

Chile - Vidal - Gol

Argentina - Higuain - Ratare

Chile - Aranguiz - Gol

Argentina - Banega - Ratare

Chile - Alexis Sanchez - Gol

Acelaşi Higuain care a irosit şansa de a aduce trofeul Argentinei în timpul regulamentar a tras mult peste transversală, apoi Bravo a parat şutul anemic expediat de Banega, iar Alexis Sanchez a făcut-o pe Chile campioană pentru prima dată în istoria Copei America. 

Mai multe