Chipciu a marcat din nou în Liga 1 după 1.721 de zile

26 ianuarie 2021 16:43   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR Cluj a demonstrat și contra celor de la FC Hermannstadt că și-a schimbat stilul de la venirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică. Campioana nu a renunțat nici o clipă la stilul ofensiv impus de noul tehnician, a reușit să revină după ce a fost condusă cu 1-0 de adversară și să se impună clar, cu 3-1. La finalul partidei, Alex Chipciu era cel mai fericit, pentru că a reușit să marcheze din nou pe prima scenă după mai bine de patru ani și jumătate.

Ajuns acum la 31 de ani, Chipciu a sosit la CFR Cluj în urmă cu exact un an, dar sub conducerea lui Dan Petrescu era mai mult rezervă, sau era folosit atunci când evolua echipa a doua, în timpul campaniei europene. Drept urmare, și jocul lui era al unei rezerve, cu multe diferențe în minus față de jucătorul care facea furori la Steaua în urmă cu 5-6 ani. De la instalarea pe banca tehnică a lui Edi Iordănescu în locul lui Dan Petrescu, mai mulți jucători par să-și fi recăpătat plăcerea jocului, iar unul dintre aceștia este chiar fostul internațional. Iar luni seară a reușit ce nu mai izbutise de peste patru ani: să marcheze în Liga 1. Mai mult, golul lui a fost unul foarte important în ansamblul jocului, fiind cel al egalării, după ce Romario Pires deschisese scorul în minutul 33. Apoi, victoria clujenilor a fost conturată de reușitele lui Debeljuh (51), Rondon (81).

Pentru Chipciu acesta a fost primul gol marcat în Liga 1 de la finalul campionatului 2015/ 2016. Mai precis de la 10 mai 2016, când a marcat golul de 2-0 al victoriei Stelei cu 4-1 la Târgu Mureș, cu ASA, în ultima etapă. De atunci au trecut nu mai puțin de 4 ani, 8 luni și 15 zile sau, dacă vreți, 1.721 de zile.

”Nini nu mai știu care a fost ultimul gol în Liga 1, probabil în 2016. Mi se pare prea mare nebunia, e doar un gol. Eu, ca jucător, m-am gândit la goluri, dar mai important e ce fac pe teren, am alte repere, poziționare, dar probabil că reperele mele sunt greșite, că atunci când înscrii, toată lumea spune că ești cel mai bun”, a declarat, după meci, Chipciu. Adevărul este că de când a plecat în străinătate, chiar după acel meci cu ASA, Chipciu a apărut foarte rar pe lista marcatorilor, deși la bucureșteni era o prezență constanță în fața porții. În cei peste patru ani el a înscris doar de cinci ori în Belgia, pentru Anderlecht, și o dată în Cehia, pentru Sparta Praga.

Campion în vară cu CFR, fostul internațional speră să recidiveze și în acest an cu ardelenii: ”Simt că putem să luăm campionatul, avem o echipă foarte bună, multe soluții. Astăzi am început mai greu, nu am fost la ritmul nostru obișnuit. Dar chiar mă uitam că e greu după ce iei trei campionate la rând să muncești la fel în fiecare zi”, a mai spus mijlocașul.

Mai multe