Chiricheş a luat 3.000 de euro pe minut la Napoli!

3 mai 2019 11:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În ultimii doi ani, fundaşul român a jucat doar 15 meciuri la Napoli, pentru care a fost răsplătit cu aproape patru milioane de euro.

Operat la umărul stâng, Vlad Chiricheş (29 de ani) a pus capăt unui nou sezon de coşmar la Napoli. Căpitanul naţionalei României a ieşit câştigător doar din punct de vedere al banilor care i-au intrat în conturi.

Ajuns din nou pe masa de operaţie, stoperul echipei napoletane nu va mai putea fi folosit în finalul sezonului din Serie A şi nici în meciurile tricolorilor din luna iunie, cu Norvegia şi Malta în preliminariile Euro 2020. „A fost o intervenţie complexă şi reuşită. Vlad va fi apt pentru cantonamentul din vară”, au precizat italienii pe site-ul oficial al clubului. Chiricheş încheie astfel al patrulea an la Napoli, perioadă în care a fost folosit mereu doar ca rezervă a titularilor obişnuiţi. Mai mult, problemele la umăr care au început în 2017, dar şi alte accidentări, l-au făcut pe internaţionalul nostru să stea mai mult pe la infirmerie decât pe teren. Per total, în ultimele două sezoane (2017-2018 şi 2018-2019), Vlad Chiricheş a jucat petru Napoli în 15 meciuri în toate competiţiile, dintre care doar 10 în prima ligă italiană. Bineînţeles, salariul i-a curs în toată această perioadă şi n-a fost unul de neglijat. În aceşti doi ani dificili, românul a fost plătit cu 3,7 milioane de euro, el semnând anul trecut o prelungire de contract cu o creştere salarială de la 1,7 la 2 milioane de euro pe sezon. Făcând o medie la numărul de minute jucate (1136), rezultă că fundaşul lui Napoli a încasat puţin peste 3.000 de euro pentru fiecare minut în care s-a aflat pe teren.

Cât a jucat Chiricheş la Napoli în ultimii doi ani

Competiţie   Meciuri jucate       Minute jucate

Serie A                10                     732

Cupa Italiei           1                      90

Liga Campionilor   1                      90

Liga Europa          3                     224

TOTAL                  15                   1136

Deşi a fost căpitanul unei generaţii care se pregăteşte să iasă din scenă, Vlad Chiricheş nu i-a ajutat mai deloc pe tricolori în ultimii doi ani calendaristici. Din mai 2017 încoace, fundaşul a jucat pentru România doar în patru meciuri cu miză (trei în preliminariile CM 2018 şi unul în Liga Naţiunilor), repurtând o singură victorie, un 1-0 cu Armenia.

Mai multe