Chiricheş dă „restart” în Elveţia. Românul n-a mai jucat de 5 luni

13 februarie 2019 13:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Joi, în meciul FC Zürich – Napoli din Liga Europa, fundaşul român are şanse mari să joace primul său meci după o pauză de cinci luni.

Operat în toamna trecută la genunchiul piciorului stâng, Vlad Chiricheş s-a întors în lotul italienilor de la Napoli, iar presa din Cizmă vorbeşte despre o titularizare „spectaculoasă” mâine seară, în disputa cu elveţienii de la Zürich din a doua competiţie europeană.

La 29 de ani, căpitanul tricolorilor a depăşit o perioadă dificilă a carierei şi e hotărât să dea „restart”. Practic, în ultimul an calendaristic, Chiricheş a fost o eternă rezervă la Napoli (a prins un singur meci ca titular, în luna mai), iar la naţionala României a intrat pe teren doar 31 de minute în meciul din septembrie cu Muntenegru (0-0) din Liga Naţiunilor, atunci când s-a şi accidentat grav. A urmat o intervenţie chirurgicală la ligamentele genunchiului stâng şi o lungă perioadă de recuperare, de aproximativ cinci luni. La finalul săptămânii trecute, Vlad a fost inclus de antrenorul lui Napoli, Carlo Ancelotti, în lotul de jucători pentru partida din Serie A cu Fiorentina, stoperul român rămănând însă pe banca de rezerve pe întreaga durată a întâlnirii.

În condiţiile problemelor cu care se confruntă napoletanii în apărare (spaniolul Albiol tocmai a aflat că va pierde tot restul sezonului din cauza unei accidentări), antrenorul Ancelotti e dispus să forţeze revenirea lui Chiricheş în meciul de joi de la Zürich, manşa tur din 16-imile Ligii Europa. În mod normal, cuplul de fundaşi centrali ar trebui să fie format din sârbul Maksimovic şi senegalezul Koulibaly, dar Ancelotti e constrâns să-şi mai rotească titularii, calendarul italienilor fiind extrem de aglomerat în această perioadă, cu meciuri din trei în trei zile. Sub titlul „O reintrare spectaculoasă”, jurnaliştii de la iotifonapoli.com anticipează o titularizare a românului în centrul defensivei. „Poate juca din primul minut. Pentru român ar fi primul meci oficial sub comanda lui Ancelotti”, a notat sursa citată.

Carlo Ancelotti a preluat-o pe Napoli în vara trecută, dar n-a apucat să-l folosească deloc pe Chiricheş. Totuşi, antrenorul de 59 de ani a contribuit din plin la recuperarea fundaşului român. „Când m-am accidentat, primul meu gând a fost că ratez tot sezonul. Ancelotti a vorbit înă mult cu mine, mi-a dat încredere şi o mare mână de ajutor. Îi mulţumesc mult că a fost aproape de mine”, a declarat zilele trecute Vlad Chiricheş.

Probabil cel mai interesat de numărul de minute pe care le va juca Chiricheş în perioada următoare e selecţionerul naţionalei României. Cosmin Contra are în faţă startul preliminariilor Euro 2020 („dubla” din martie cu Suedia şi Insulele Feroe), sperând că Vlad Chiricheş va bifa până atunci două-trei meciuri întregi în tricoul lui Napoli. De altfel, într-o discuţie privată cu Ancelotti, la începutul acestui an, Contra a obţinut asigurări în acest sens.

Mai multe