Chiricheş e rege la Tottenham

25 octombrie 2013 17:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Un dribling demenţial şi o intervenţie salvatoare au fost isprăvile cu care Vlad Chiricheş i-a încântat pe suporterii lui Tottenham în meciul din deplasare cu Şerif Tiraspol, câştigat de britanici cu 2-0 în grupele Ligii Europa.

Cu Chiricheş în teren, apărarea lui Tottenham e impenetrabilă. Până acum, în cele patru partide cu fostul stelist printre titulari, Spurs a câştigat de fiecare dată la zero, fără să primească gol.

E adevărat, nici adversarii n-au fost de speriat (Anji şi Sheriff  în Liga Europa şi Aston Villa, de două ori, pe plan intern), dar aceste meciuri au avut menirea de a-l „încălzi" pe Chiricheş în tricoul alb-negru al englezilor. Joi seară, la Tiraspol, fundaşul român de 23 de ani a punctat din nou la impresia artistică.

Minutul 11: Chiricheş trece, elegant, mingea peste un atacant advers

Mai întâi, în debutul întâlnirii, „Chiri" a oprit elegant un atac al gazdelor, săltând mingea peste un fotbalist al lui Şerif. „E din ce în ce mai impresionant. Cu siguranţă, e foarte bun cu mingea la picior", a punctat The Guardian, remarcând execuţia genială.

Minutul 15: Românul salvează de pe linia porţii o minge pe care scria „gol”

A urmat o altă fază în care Vlad a demonstrat că face toţi banii (9,5 milioane de euro) cu care a fost cumpărat de la Steaua. La 1-0 pentru Spurs, gruparea din Tiraspol a avut şansa egalării, un atacant al moldovenilor reuşind să dribleze portarul şi să trimită mingea spre poarta goală. Ca din pământ a apărut însă în calea balonului Chiricheş, care a respins spectaculos în corner.

„O intervenţie uluitoare la un şut pe care scria gol", au scris cei de la Express. „Chiricheş a fost salvatorul", au concluzionat cei de la Mirror.

Ca după fiecare meci, fanii au avut şi ei un cuvânt de spus. Pe site-ul oficial al echipei, suporterii au votat pentru MVP-ul partidei, iar câştigător a ieşit Vlad Chiricheş. Nu oricum, ci la o diferenţă uimitoare. Dacă românul a fost ales de 71 la sută dintre votanţi.

- Procentaj de sută la sută la tacklinguri (3 din 3).- A avut patru intercepţii şi a câştigat două din cele trei dueluri aeriene.- A dat 92 de pase, dintre care doar trei şi-au greşit adresa.- A reuşit trei driblinguri, procedeu rar utilizat de fundaşi.- A comis un singur fault, dar şi el  a fost faultat de două ori

De la debutul oficial al lui Chiricheş la Tottenham (pe 24 septembrie, cu Aston Villa, în Cupa Ligii) a trecut deja o lună de zile. În această perioadă, fotbalistul român a găsit timp şi bani pentru a-şi cumpăra o maşină de lux marca Maserati. Bolidul a costat 134.000 de euro, puţin mai mult decât salariul lunar al lui Chiricheş (120.000 de euro) la gruparea engleză.

Mai multe