Chiricheş se refugiază la Istanbul

2 august 2016 20:59   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Vlad Chiricheş tinde să devină cazul clasic de jucător talentat, dar supraevaluat şi incapabil să se impună la o echipă mare. După două încercări nefericite în Anglia şi Italia, căpitanul echipei naţionale e tentat de un pas înapoi, spre est, unde e dorit de Beşiktaş.

Fundaşul central în vârstă de 26 de ani a fost o mare promisiune a fotbalului românesc, dar amână să se transforme într-o certitudine. În 2013 a plecat de la Steaua la Tottenham pentru 10 milioane de euro, dar n-a rezistat decât un an, timp în care a prins doar opt meciuri pentru londonezi în Premier League. S-a plâns că nu i se potriveşte stilul britanic şi Napoli i-a întins o mână, crezând că românul e totuşi o valoare. După două sezoane, peninsularii s-au cam prins de nivelul lui Chiricheş, iar Chiricheş s-a cam prins că nici Serie A nu e floare la ureche. Astfel, cu 27 de meciuri adunate în stagiunile 2014-2015 şi 2015-2016, extrem de puţin pentru fotbalul actualul, românul şi şefii lui Napoli sunt gata să-şi dea mâna şi să-şi spună la revedere. Italienii nu mai cred că internaţionalul nostru se poate impune în faţa lui Koulibaly sau Raul Albiol, iar fostul stelist simte că-i cam fuge iarba de sub picioare. După un Euro 2016 foarte prost pentru el, în care a gafat meci de meci, şi cu un selecţioner nou, cu alte principii, pe banca României, Chiricheş nu vrea să-şi asume riscuri.

A mai jucat până acum în Anglia și Italia

Nu de alta, dar ieşirea din circuitul naţionalei din cauza lipsei jocurilor la echipa de club i-ar mai lipsi! Pentru asta ia în calcul şi Turcia, un campionat mult sub cele din vest. Beşiktaş îl doreşte cu orice preţ şi românul n-ar spune nu, mai ales că ar avea asigurat postul de titular. Discuţiile sunt în fază avansată, singura problemă fiind fair play-ul financiar pe care trupa din Istanbul l-ar încălca dacă l-ar cumpăra pe Chiricheş, care mai valorează oricum jumătate din cât a costat în 2013. Un împrumut pe un an şi o achiziţionare devinitivă în 2017 pare soluţia perfectă, la care se va ajunge zilele următoare.

Mai multe