Chivu a dormit în ghete!

23 februarie 2012 17:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Dacă meciul de miercuri de la Marseille s-ar fi încheiat exact în minutul 90, atunci fostul căpitan al naţionalei României ar fi fost considerat unul dintre eroii nerazzurrilor.

Cristi Chivu şi colegii săi trebuiau să mai reziste la o simplă lovitură de colţ pentru a se întoarce la Milano cu un 0-0 preţios, în urma căruia ar fi păstrat prima şansă la calificare. Ultima fază importantă le-a adus însă francezilor golul victoriei, ghanezul Ayew luându-i faţa lui Chivu şi marcând în poarta lui Julio Cesar.

Bineînţeles, toate oalele s-au spart în capul românului. "A făcut o partidă decentă în faţa unor adversari explozivi, dar a dormit în ultima secundă, ruinând munca la sacrificiu a echipei sale, ceea ce este de neiertat", au scris cei de la eurosport.it.

De altfel, în majoritatea ziarelor italiene, Chivu a fost considerat unul dintre cei mai slabi jucători ai lui Inter. Mai mult, fundaşul român s-a ales cu un cartonaş galben în urma căruia nu va putea să-şi ajute colegii în returul de la Milano, programat la 13 martie.

Inter, cea mai bătrână echipă

La doi ani după ce a câştigat Liga Campionilor, Inter Milano a devenit o echipă de "elefanţi", majoritatea trecuţi de bariera celor 30 de ani. Astfel, în meciul cu Marseille, antrenorul Claudio Ranieri a trimis pe teren un prim 11 cu o medie de vârstă de 31 de ani şi 331 de zile, cea mai înaintată din istoria Ligii Campionilor: portar - Julio Cesar (32 de ani), fundaşi - Maicon (30), Lucio (33), Samuel (33), Chivu (31), mijlocaşi - Zanetti (38), Cambiasso (31), Stankovic (33), atacanţi - Sneijder (27) Forlan (32), Zarate (24).

Mai multe