Chivu, căpitan la revenirea la Inter

30 mai 2014 23:29   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cristi Chivu a primit un cadou nesperat cu ocazia revenirii sale în teren după o pauză forţată de aproape cinci luni. Astfel, la meciul Inter – Verona (2-0 ) din optimile Cupa Italiei, românul a purtat în premieră într-o partidă oficială banderola de căpitan a nerazzurrilor.

Nu degeaba unii apropiaţi îl apelează pe Chivu cu porecla „Căpitanul". Chiar şi-acum, pe final de carieră, fotbalistul român continuă să fie logodit cu banderola pe care a purtat-o în tinereţe la Ajax (când avea doar 20 de ani!) şi, ulterior, vreme îndelungată la naţionala României.

Paradoxal, într-un moment în care s-a retras din rândul tricolorilor, Chivu creşte în importanţă în vestiarul lui Inter Milano, una dintre marile echipe ale lumii. Dovada a venit marţi seară, pe Giuseppe Meazza, în partida din optimile Cupei Italiei cu Verona.

Deşi era la primul său meci după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon timp de aproape cinci luni, Chivu a fost numit căpitan de antrenorul Stramaccioni. O mai făcuse în urmă cu un an, în timpul unui amical cu Manchester City, dar niciodată nu primise această responsabilitate într-o întâlnire cu miză.

De aproape şase ani la Inter, Chivu (32 de ani) a ajuns unul dintre jucătorii cu cea mai mare experienţă din lotul italienilor, însă nu-l poate depăşi la acest capitol pe Javier Zanetti (39 de ani). De altfel, în minutul 55 al meciului cu Verona, Chivu a fost nevoit să-i predea banderola argentinianului atunci când acesta din urmă a intrat pe teren.

Folosit pe postul care-i place cel mai mult, cel de fundaş central, Chivu a avut o evoluţie constant bună, micile sale inexactităţi fiind explicabile în condiţiile perioadei lungi de inactivitate. „A dovedit că e un jucător extrem de preţios pentru noi. A dar siguranţă echipei şi ne-a ajutat mult în construcţia acţiunilor ofensive", a declarat despre prestaţia lui Chivu antrenorul Andrea Stramaccioni.

Mai multe