Cine îl salvează pe Adi Mutu? FC Voluntari a evitat retrogradarea directă

3 iunie 2018 14:39   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Adi Mutu a fost la un pas de a-şi începe cariera de antrenor cu o retrogradare ruşinoasă. „Briliantul” n-a scăpat însă de emoţii, Voluntariul urmând să se dueleze cu Chindia Târgovişte pentru un loc în sezonul următor al Ligii I.

Adi Mutu a fost la un pas de a-şi începe cariera de antrenor cu o retrogradare ruşinoasă. „Briliantul” n-a scăpat însă de emoţii, Voluntariul urmând să se dueleze cu Chindia Târgovişte pentru un loc în sezonul următor al Ligii I.

Doar două victorii în nouă meciuri a bifat Mutu la conducerea celor de la FC Voluntari, echipă care a reuşit printr-o mică minune să prindă poziţia a şasea în play-out, cea care oferă un colac de salvare pentru menţinerea în eşalonul de elită. Dacă n-ar fi fost decizia eronată a centralului Colţescu din finalul meciului cu deja retrogradata Juventus (2-2), Mutu şi ai săi erau acum în liga a doua. Penalty-ul fantomă transformat de Cernat în minutul 88 ţine în viaţă gruparea antrenată de Mutu, cel puţin până la ora barajului cu Chindia Târgovişte. „Dacă mai trăiesc astfel de meciuri, o să mă vedeţi ca Richard Gere. A fost de infarct, bine că am luat punctul şi mergem la baraj”, a declarat Mutu despre partida pe care Voluntariul ar fi trebuit s-o câştige fără nici un fel de emoţie.

În ciuda evoluţiei slabe a echipei sale, Adi Mutu e sută la sută convins că jucătorii săi vor continua în Liga I şi la anul. Astfel, deşi are în faţă barajul cu Chindia, fostul internaţional se gândeşte la stagiunea următoare, o greşeală care s-ar putea să-l coste. „Mi-am asumat un risc pe care îl ştiam. Nu am experienţă în antrenorat, dar am experienţă în fotbal. Trebuie să formăm o echipă competitivă pentru la anul. Antrenorul trebuie să înceapă un sezon de la început şi să-şi facă strategia şi transferurile. O să vedeţi că voi salva această echipă”, a completat plin de încredere Adi Mutu.

Puţinii suporteri ai celor de la Voluntari au taxat evoluţia palidă a echipie lui Mutu în meciul cu Juventus, o parte a fanilor cerând insistent demisia antrenorului. „E normal că mi-au cerut demisia. Când eşti la retrogradare, ce-aţi vrea, să mi se dea premiu? Pe mine astfel de momente mă motivează să devin mai bun şi să-mi îndeplinesc obiectivele”, a comentat tehnicianul de la FC Voluntari.

Antrenorul Timişoarei, Rică Neaga, a trecut de la extaz la agonie în finalul partidelor de sâmbătă seară. „Din punctul meu de vedere, eram grupul care merita să rămână în prima ligă. N-a fost să fie. S-a terminat trist, munca noastră de un an s-a dus în câteva minute. Au fost şi probleme financiare la Timişoara, dar au fost şi alte lucruri, erorile de arbitraj. Au fost erori foarte mari în acest play-out”, a declarat Neaga.

Barajul de menţinere în Liga I dintre FC Voluntari şi Chindia Târgovişte va avea loc la 9 şi 13 iunie, ordinea meciurilor urmând să fie stabilită prin tragere la sorţi.

Mai multe