Cine n-are bătrâni să-şi cumpere. Filipe Teixeira, de la FCSB la CFR?

20 mai 2019 15:10   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Derby-ul fără miză FCSB – CFR Cluj s-a încheiat cu victoria roş-albaştrilor (1-0), unicul gol fiind opera de artă semnată de Teixeira, cel mai bătrân fotbalist din Liga I. portughezul a demonstrat astfel că mai poate juca la nivel înalt, devenind o ţintă pentru toate echipele mari din Liga I.

Veteranul de 38 de ani Filipe Teixeira e marele învingător al meciului disputat pe Arena Naţională în ultima etapă a play-off-ului. Mijlocaşul de la FCSB a dat culoare unei întâlniri de vacanţă, înscriind superb în poarta campioanei CFR cu o execuţie pretenţioasă. „Mingea a venit perfect pentru foarfecă. A fost cel mai frumos gol marcat în cariera mea”, a declarat Teixeira despre reuşita sa spectaculoasă. „Nu ştiu dacă a fost ultimul meci la FCSB, e posibil ţinând cont că îmi termin contractul şi nu am vorbit de o prelungire. Eu vreau să mai joc, o să vedem ce se întâmplă. Acum mă duc în vacanţă”, a completat lusitanul.

Gigi Becali nu-l mai vrea

După retragerea lui Hadnagy de la Sepsi, Teixeira e cel mai în vârstă fotbalist din Liga I în acest moment, el urmând să treacă bariera celor 39 de ani în luna octombrie. Conform zicalei „cine n-are bătrâni să-şi cumpere”, înţelepciunea lui Filipe Teixeira va fi vânată în pauza competiţională de granzii Ligii I. Evident, prima şansă o are FCSB-ul, în cazul în care Gigi Becali va dori să-i mai ofere mijlocaşului un an de contract. „Nu mai prelungeşte. Gata, s-a încheiat, cred că trebuie să vină o altă etapă”, a declarat ieri finanţatorul. Dacă va fi aşa cum zice Becali, atunci e posibil orice, inclusiv ca portughezul să semneze cu o altă echipă de la noi, pornind chiar de la rivala roş-albaştrilor CFR Cluj. „Păi dacă e liber îl iau cu mine în autocar şi plec la Cluj. El nu e un jucător bun, e un jucător de clasă. Nici n-am ştiut că e liber”, a admis Dan Petrescu după meciul cu FCSB. Mai în glumă, mai în serios, e o variantă la care antrenorul CFR-ului se va gândi în perioada următoare. „Orice jucător bun e binevenit la noi, dar cred că după acest gol cei de la FCSB se vor gândi mai mult”, a mai spus Petrescu.

Mai multe