Claudiu Niculescu, "naşul" dinamoviştilor

29 octombrie 2014 19:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Claudiu Niculescu a plecat din „Ştefan cel Mare” în vara lui 2010 şi de atunci a contabilizat trei victorii şi două remize împotriva roş-albilor. În plus, a produs surpriza eliminind-o pe Dinamo din Cupă.

Peste o sută de goluri în tricoul „câinilor”, trofee, titluri de golgheter, idolul tribunelor. Sunt pe scurt reperele celui alintat de fanii dinamovişti, „Clau-gol”. Dar, de patru ani şi jumătate de când reîntâlneşte „haita” ca rival, a triumfat mereu. Prima dată în august 2010.

Se afla la „U” Cluj şi chiar în „Groapă” a reuşit o „dublă”, ardelenii învingând cu scorul de 4-3. A urmat întâlnirea de 1 aprilie, în 2011, şi Niculescu „i-a păcălit” iar pe dinamovişti, 2-1, reuşind un gol. Ultimul meci ca jucător împotriva „câinilor” s-a produs în octombrie 2011, scor 0-0. Dar, s-a întâlnit cu Dinamo ca rival şi îmbrăcat în costumul de antrenor al Universităţii Cluj.

A fost o remiză, 2-2, în duelul din vara lui 2012. Acum, însă a izbutit cea mai mare performanţă a sa contra roş-albilor: divizionara secundă, CS Mioveni, a scos trupa pregătită de Stoican din optimile Cupei României, 1-0. „Îmi pare rău pentru Flavius, suntem prieteni vechi, dar asta e. Acum o aştept pe Steaua”, a spus Niculescu, iar adversarul l-a lăudat:  „Îl felicit, iar ceea ce a reuşit Mioveniul e datorită muncii lui. Va ajunge un mare antrenor”.

Mai multe