Clujenii au «zburat» spre victorie! Braga - CFR Cluj 0:2

19 septembrie 2012 21:06   Fotbal intern
Ultima actualizare:

"Vreau să adunăm cel puţin şapte puncte în grupele Ligii Campionilor", a spus Arpad Paszkany, prefaţând deplasarea CFR-ului la Braga. Patronul a ordonat, echipa a executat. Şi cu ce prestaţie! Una stelară! La cum au jucat clujenii, obiectivul impus de Paszkany pare chiar unul mărunt pentru CFR!

Pe "Estadio Municipal", elevii lui Andone au executat arta contraatacului cu o precizie care ar face invidioasă şi naţionala Italiei.

Trei ocazii, două goluri. Iată bilanţul fantastic al CFR-ului la capătul primelor 45 de minute în care gazdele au atacat în valuri, însă cel care a scos mingile din plasă a fost Beto.

După 20 de minute liniştite, Braga a avut primul corner al meciului. Lovitura de colţ s-a transformat într-un contraatac-fulger pentru CFR.

Sougou a scăpat pe stânga, l-a servit perfect pe Bastos, care, rămas singur cu Beto, l-a învins pe fostul său coechipier cu un şut la colţul scurt.

Pe fondul dominării portughezilor s-a născut a doua ocazie uriaşă a CFR-ului, dar Kapetanos a tras pe lângă.

Din fericire, clujenii n-au apucat să regrete prea mult ratarea grecului, fiindcă, aproape imediat, a venit una dintre cele mai frumoase faze ale serii în Liga Campionilor.

Pentru câteva secunde, Bastos s-a transformat în Messi!

Fostul jucător al celor de la Sporting Braga a pătruns de unul singur pe stânga, a trecut de trei adversari, a avut şi un pic de noroc, fiindcă balonul a rămas la el cu o deviere norocoasă, atât cât să-i dea posibilitatea să şuteze, cu sete, sub transversală pentru un 2-0 de vis.

Campioana Ligii I a continuat să joace cu o precizie nemţească, forţând gazdele să recurgă la şuturi de la distanţă, în disperare de cauză.

Iar când a mai apărut o breşă în defensivă, Felgueiras a lăsat senzaţia că e imbatabil.

Ardelenii au învins şi aşteaptă optimişti întâlnirea cu Manchester United, în Gruia, la 2 octombrie.

Mai multe