Cociş, înlocuit de un campion mondial

22 martie 2017 21:08   Fotbal intern
Ultima actualizare:

În noiembrie 2016, Cociş s-a despărţit de gruparea din Chicago, în ciuda faptului că era căpitan şi unul dintre cei mai importanţi jucători. Rolul lui Răzvan i-a fost încredinţat unui nume cu greutate din fotbalul mondial, Bastian Schweinsteiger.

Ajuns la 34 de ani, Răzvan Cociş e aproape de finalul carierei, el fiind acum liber de contract după ce a evoluat timp de două sezoane şi jumătate (2014-2016) în campionatul nord-american (MLS). La Chicago, fostul internaţional român a intrat rapid la inimile fanilor, iar în stagiunea trecută i-a fost încredinţată chiar banderola de căpitan. 

Pentru că rezultatele de pe teren n-au fost strălucite, oficialii lui Fire au decis să aducă sânge proaspăt la echipă, renunţând la un grup important de fotbalişti care au dus greul. Printre aceştia s-a numărat şi Răzvan Cociş, pus pe liber în urmă cu câteva luni. Între timp, cei de la Chicago s-au mişcat repede şi au reuşit să-l ia de la Manchester United pe experimentatul Bastian Schweinsteiger (32 de ani), căpitanul naţionalei Germaniei în 2014, când nemţii au câştigat Mondialul. La Chicago, „Schweini” va juca fără îndoială rolul de super-star şi va fi fotbalistul care va face legea în vestiar, postură de care s-a bucurat până acum Răzvan Cociş.

Mai multe