"Cocoşul" Radu îşi apără postul cu pumnii

9 septembrie 2015 21:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Nu degeaba i se spune „Cocoşul” lui Ştefan Radu. Fotbalistul român de 28 de ani e unul dintre veterani în vestiarul italienilor de la Lazio, iar acest lucru se simte nu numai la meciuri, ci şi la antrenamente.

Astfel, la o banală şedinţă de pregătire, fostul dinamovist s-a luat la harţă cu un coechipier, scandalul fiind la un pas să degenereze. Deranjat de o intrare prea tare a olandezului Edson Braafheid (32 de ani), „Cocoşul” Radu i-a cerut socoteală acestuia în termeni destul de duri. Bineînţeles, Braafheid a avut şi el ceva de ripostat, iar până la un conflict deschis n-a fost decât un pas. Nu se ştie exact cât de tare s-au contrat cei doi, însă presa italiană susţine faptul că Radu şi Braafheid au fost despărţiţi doar de intervenţia promptă a celorlalţi jucători ai lui Lazio. Unul dintre motivele încăierării poate fi faptul că românul şi olandezul joacă pe acelaşi post, cel de fundaş stânga. Cum Radu e titular, probabil că rezerva Braafheid a încercat să se impună prin alte metode. Tensiunea care există în acest moment la Lazio e una explicabilă de vreme ce formaţia lui Ştefan Radu a început dezastruos sezonul. Lazialii au pierdut Supercupa Italiei, au fost eliminaţi în preliminariile Ligii Campionilor de Bayer Leverkusen şi au încasat un 4-0 de la Chievo în campionatul Italiei.

S-a retras de la echipa naţională la 26 de ani

Radu Ştefan şi-a manifestat nonconformismul şi faţă de echipa naţională a României. Văzut un personaj de bază în trecut, fundaşul nu s-a înţeles cu foşti selecţioneri, Victor Piţurcă şi Răzvan Lucescu, dar nici cu ceilalţi grei ai vestiarului. Asta a făcut ca în martie 2013, după o dublă cu Ungaria şi Olanda, din preliminariile pentru Mondialul din Brazilia, acesta să spună nu tricolorilor. S-a încercat readucerea lui, dar după câteva convocări refuzate a fost lăsat în pace.

Mai multe