Contra şi Reghecampf, ultimul derby?

29 aprilie 2017 20:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cosmin Contra şi Laurenţiu Reghecampf dispută partida ce poate decide titlul în Liga I, dar apoi fiecare poate părăsi echipa. Primul negociază de luni bune o nouă înţelegere, însă fără nici o concluzie, iar al doilea e ademenit cu un salariu de 1,5 milioane de euro, de patru ori mai mult faţă de leafa actuală.

FCSB e lider în campionat, având 38 de puncte, iar roş-albii sunt pe locul trei, cu 33 de puncte, între cele două fiind plasată Viitorul (35). În aceste condiţii, o victorie a „câinilor” ar schimba ierarhia şi Gigi Becali şi-ar putea vedea compromis visul de a lua laurii de campion. Jocul e special şi pentru că un titlul în CV aduce după sine şi oferte mai bănoase din străinătate. Interesant e că ambii tehnicieni, naş şi fin,  ar putea părăsi Liga I „în familie”. 

Contra e în tratative de câteva luni cu şefii dinamovişti, însă semnarea noului acord, cel actual fiind scadent în vară, e amânată de la o săptămână la alta. Motivele sunt multe, de la modernizarea bazei de antrenament, la garantarea unui lot puternic, cert fiind că „Guriţă” ar prefera să finalizeze actualul sezon şi apoi să-şi găsească un club în Spania, acolo unde e stabilită familia sa. „Tot ce vă pot spune este că negocierile dintre domnul Negoiţă şi Contra au decurs foarte bine. O să vedeţi săptămâna viitoare rezultatul”, e ultimul anunţ al directorului general, Adi Mutu, însă acest gen de afirmaţii sunt repetate de peste o lună de zile, astfel că nu mai au credibilitate.

De partea cealaltă, rivalul din Ghencea, Reghecampf, are o înţelegere cu FCSB până în vara următoare, însă ar vrea să plece. El are de plătit şi o clauză de reziliere de 700.000 de euro, dar dacă va câştiga titlul, Becali va renunţa la bani. Reghe a şi discutat cu cei de la Al Gharafa, iar cei din Qatar i-au garantat un salariu de 1,5 milioane de euro, plus o primă de un milion dacă va câştiga titlul. „Discuţiile acestea nu-şi au rostul acum”, a comentat antrenorul. Totuşi, el aşteaptă finalul ediţiei de campionat şi apoi îl va anunţa pe Becali că pleacă, mai ales că va câştiga de peste patru ori mai mult ca-n Ghencea, acolo unde primeşte 30.000 de euro lunar. 

Torje e «câine până la moarte»

Gabi Torje a fost ofertat acum câteva luni de patronul FCSB, Gigi Becali, dar mijlocaşul a refuzat, motivând că nu poate trăda Dinamo, clubu unde a jucat din iarna lui 2008 în vara lui 2011. De atunci a evoluat numai în străinătate, dar acum a ajuns doar rezervă la Groznîi. „De la Dinamo nu m-a sunat nimeni, însă am avut o ofertă de la Steaua. Becali voia să plătească transferul de 1.200.000 de euro către Terek. L-a vrut şi Reghe, dar jucătorul mi-a spus că el e dinamovist şi că nu poate să meargă la FCSB. Le-am transmis şi s-a încheiat povestea. Noi aşteptăm un transfer în străinătate, nu în ţară”, a spus impresarul lui Torje, Cristea Opria.

Mai multe