Copos a reînfiinţat Rapidul
Rapid e oficial club falimentar şi doar câteva luni ne despart de dizolvarea finală a societăţii comerciale deţinute de Valerii Moraru. În aceste condiţii, singura soluţia e un început de la zero, dar cine să se înhame la o treabă ca asta? Basarabeanul a spus că nu e interesat, CS Rapid n-are voie, iar „aristocraţii” n-au bani. Salvarea a venit însă de la cine ne aşteptam mai puţin!
George Copos, omul alături de care rapidiştii au trăit cele mai mari bucurii după 1990, dar şi cel care a dus clubul de râpă şi la insolvenţa din 2011, s-a întors, chiar dacă la plecare a spus că nu mai vrea să audă de fotbal. Trecut pe la închisoare şi retras puţin din luminea reflectoarelor, fostul patron al Rapidului a deţinut totuşi până la începutul acestui an marca înregistrată AFC Rapid. Prin această societate comercială a înfiiinţat FC Rapidul de azi, în momentul desprinderii de Clubul Sportiv şi de Ministerul Transporturilor, în 1994, fiindu-i până la faliment acţionar minoritar. În primele luni ale lui 2016, George Copos a cedat însă firma necunoscutului Horia Manoliu, un om pe care el l-a adus şi ţinut la Rapid în vremurile bune pe tot felul de posturi, de la agent de marketing, la administrator de site online şi chiar ofiţer de presă. Acesta din urmă a înscris marţi la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti echipa AFC Rapid Bucureşti, care va începe să joace din septembrie în Liga a V-a. Deşi nu recunoaşte oficial, George Copos e artizanul acestei mişcări, prin acest Horia Manoliu scos în faţă, iar obiectivul este acela de a fura startul şi de a nu da posibilitatea altor oportunişti de a se considera continuitorii Rapidului istoric.
Intenția este de a reveni în prima ligă
Acest lucru rezolvă situaţia şi taie din faşă inclusiv demersul Clubului Aristocratic Rapid de a înfiinţa o echipă. Iar lucrurile par de bun augur! AFC Rapid are acceptul Ministerului Transporturilor de a juca pe Giuleşti, are un plan de finanţare şi tot ce trebuie să mai rezolve este incertitudinea legată de palmares. Cel din 1923 până în 1994 este la Clubul Sportiv Rapid, şi trebuie discutat pentru ca juridic să intre în posesia noii echipe. Mai rămâne bucata din 1994 până în prezent, care teoretic ar trebui să fie la Valerii Moraru, dar care se pare că se află de fapt în portofoliul aceluiaşi Copos, aşa cum insinuează şi „interfaţa” lui, Horia Manoliu. „Nimeni nu pleacă la drum de nebun. Structura va fi alcătuită din angajaţii care au fost la Rapid SA. Foştii salariaţi. Inclusiv antrenorii. Urmează să vedem exact ce se întâmplă cu palmaresul. Sunt chestiuni juridice, dar m-aş mira ca domnului Copos să-i fi scăpat acest amănunt. În orice caz, în Liga a V-a se va porni cu copiii de la centrul de copii şi juniori de la noi, de la Rapid. Noi nu stăm să jucăm trei ani în această ligă. Trebuie să ne propulsăm până în Liga 1. Să vină copii din urmă. Să fie o bază comercială şi foarte transparentă. Vom juca pe stadionul Giuleşti“, a declarat Horia Manoliu pentru ProSport. Cei de la CS Rapid recunosc şi închid licitaţia pentru înfiinţarea unei alte echipe. „Din punctul meu de vedere nici nu mai are rost să ne întâlnim cu altcineva. A apărut AFC Rapid, continuitatea e asigurată, le-am spus că vor putea juca pe Stadionul Rapid”, a declarat şi Vali Ionescu Caciureac, preşedintele CS Rapid.
Urmează derby-uri cu CS Pantelimon și ACS Tracțiunea
Rapid are şansa să-şi formeze în Liga a V-a un plan de bătaie şi, într-un campionat slab şi cu adversari de cartier, să promoveze din primul an. Giuleştenii pot scăpa însă de derby-urile cu C.S Pantelimon şi ACS Tracţiunea pentru că Liga a IV-a duce lipsă de echipe şi FRF vrea să comprime cele două serii. Astfel, dacă vor intra în focuri o treaptă mai sus, atunci Rapid poate reedita duelurile istorice cu Sportul Studenţesc şi Progresul, care activează deja la acest nivel.