Copos: «Am făcut o eroare că am intrat finanţator la Rapid»

9 mai 2013 14:43   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost o zi plină pentru inculpaţii în „Dosarul Transferurilor". Şase dintre cei opt inculpaţi au dat declaraţii în faţa judecătorilor, George Copos făcând o afirmaţie şocantă pentru fanii Rapidului!

În ordine cronologică, în faţa judecătorilor au dat explicaţii Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Cristi Borcea, George Copos şi fraţii Becali, Victor şi Ioan. Ceilalţi doi acuzaţi, Gică Popescu şi Jean Pădureanu, n-au participat la audieri. Inculpaţii au oferit adevărate spovedanii în legătură cu presupusele tranzacţii ilegale de jucători făcute în perioada 1999-2005. Dacă Mihai Stoica şi Gigi Neţoiu n-au făcut decât să-şi probeze nevinovăţia, cu totul altfel a arătat discursul lui Cristi Borcea, care a detaliat „afacerile" de la Dinamo.

„Pe Mitea l-am luat cu 10 mingi de la Juventus Colentina. L-am luat liber, a plecat liber. Mara a fost cumpărat cu 50.000 şi vândut cu 1 milion. Am adus clubului profitabilitate de 1.800 la sută", a spus Borcea. A urmat George Copos, care a dat o declaraţie surprinzătoare: "Am făcut o eroare că am intrat finanţator la Rapid. Am renunţat la 23 de milioane de euro!"

Temperamental ca de obicei, Giovanni Becali refuzase iniţial să ofere declaraţii, dar apoi s-a dezlănţuit. "Apasă asupra capului meu o pedeapsă de 8 ani. De ce nu îl aducem pe F. Luis? Avocatul cel mai renumit, cel mai barosan, îl aduc eu de la Rotterdam. E ultima mea rugăminte! Nu vreau să stau prin puşcărie 8 ani pe nedrept!", a spus impresarul. Condamnaţi de Curtea de Apel la pedepse cu închisoarea, toţi cei opt aşteaptă acum o decizie favorabilă a judecătorilor de la Înalta Curte.

O nouă amânare! Următorul termen: 17 mai

La finalul audierilor, avocaţii celor opt inculpaţi au cerut un alt termen de judecată pentru a-şi pregăti apărarea în conformitate cu noile aspecte, prezentate în şedinţa de ieri. De asemenea, au fost depuse la dosar probe noi, printre care şi o expertiză contabilă. Astfel, judecătorii au amânat luarea unei decizii până vinerea viitoare, următorul termen fiind stabilit la data de 17 mai, ora 13.00.

Pedepsele date de Curtea de Apel

Ioan Becali 8 ani de închisoare cu executareVictor Becali 7 ani de închisoare cu executareCristi Borcea 7 ani de închisoare cu executareGeorge Copos 5 ani de închisoare cu executareMihai Stoica 4 ani de închisoare cu executareGigi Neţoiu 3 ani de închisoare cu suspendareGică Popescu 3 ani de închisoare cu suspendareJean Pădureanu 3 ani de închisoare cu suspendare

Mai multe