Cornel Dinu, acuzații grave după moartea lui Ekeng: ”A murit cu zile”

7 mai 2016 11:19   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cel mai vehement critic al intervenției medicale în cazul jucătorului dinamovist Patrick Ekeng (26 de ani) a fost Cornel Dinu. Fostul mare fotbalist al lui Dinamo a spus că s-a pierdut timp prețios până la intrarea ambulanței pe teren și că s-au făcut greșeli grave, care au dus în final la moartea jucătorului.

”A murit cu zile”, a acuzat Cornel Dinu. Fostul mare dinamovist era în stafful dinamovist cu 16 ani în urmă, când și-a pierdut viața pe teren Cătălin Hâldan. Furios, administratorul delegat al lui Dinamo, a dat vina pe medicii care au intervenit în primă fază.

” Nu a existat o intervenţie profesionistă. Nu s-a făcut defibrilaţie, nu s-a făcut masaj cardiac. În cap cu doctorul Bătineanu, el n-a făcut nici un masaj. Nu-l întorci, îl laşi pe loc. Nu-l ridici de pe teren. Eram acolo, am văzut toată scena. N-ai voie să-l întorci! Parcă făcuse ruptură de muşchi, îl puneau pe targă. Era inima. Nu ai văzut că e inima? Trebuia să-ţi dai seama. Băiatul ăsta a murit cu zile!”, a declarat Cornel Dinu la Dolce Sport.

Jucătorul camerunez Patrick Ekeng a murit vineri, 6 mai. Ekeng a căzut secerat pe teren în minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul, fără să fie jenat de nimeni. Ceilalți jucători au cerut imediat intervenția medicilor. Pe teren a intrat mai întâi medicul echipei, dr. Bătineanu, care a chemat ambulanța. După aproape 3 minute, ambulanța prezentă la meci a intrat pe teren, iar jucătorul a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat timp de 90 de minute, de o echipă de 10 medici. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

Mai multe